Ultima taxă de sport şi cultură, aruncată pe balul Primarului

Primarul Mircia Gutău a decis ca ultimii bani colectaţi din taxa de sport şi cultură să fie folosiţi într-un scop caritabil… imaginea propriei persoane. După ce, aparent, şi-a spălat imaginea pe Antena 3, contra unei sume de 50.000 de euro, cel puţin aşa se vehiculează prin târg, edilul Râmnicului sparge peste 600.000 de lei pentru organizarea unui bal.

 

Balul Primăriei din acest an va fi suportat din banii cotizaţi de agenţii economici pentru cultură şi sport, sumele au fost alocate în şedinţa din data de 28.10.2016. Astfel, agentii economici, indiferent de activitatea desfăşurată şi-au dat banii pentru o chermeză organizată pentru “faima” primarului, o acţiune inutilă în condiţiile în care tot mapamondul cunoaşte povestea. Începând cu data respectivă, la solicitarea agentilor economici, Primăria scos taxa. Astfel, din banii colectaţi peste 200.000 de lei fără TVA, vor fi alocaţi pentru cateringul oferit invitaţilor la cel mai tare bal, din cel mai sărac judeţ din sudul ţării. Cum legea nu permite altfel primarul a mimat şi o licitaţie publică, pe modelul celei de la Ziua Imnului, când favoritul său Bobiţă Cătuşanu a primit contractul înainte de organizarea licitaţiei. Fapt recunoscut de acesta într-o emisiune TV. Mare minune ca Bobiţă Cătuşanu să rateze organizarea balului: catering, servicii de decorare şi organizare spectacol. Cu una se va lege sigur.

Meniul este asemănător ultimului bal, să sperăm că de această dată va avea mai mult success. Data trecută invitaţii s-au plâns că au dat banii degeaba.

Mix cocktail… saleuri asortate

Gustare rece: Fricasse de curcan cu parfum de arpagic, pate de raţă cu dulceaţă de roşii, asortiment de măsline, involtini de pui cu merisoare, cupe vegetale cu icre de ştiucă, canape cu creveţi Black Tiger, tartă cu mousse de somon fume, vol-au-vent cu nousse cu brânză de burduf şi negrilică, terină de porc în mantie de morcov, selecţie de produse tradiţionale de Crăciun, piramidă de brânzeturi învelită în caşcaval.

Gustare caldă: Somon şi butter fish acompaniate de legume Brunoise şi roşii coapte.

Felul pricipal: Muşchiuleţ de porc, piure de morcov cu fulgi de chilli şi cartofi noisette. Candy – bar: Mini choia-a-la-creme, mini – amandine, mini – ecler, macarons, mini – tarte cu fructe, brioşe, raffaelo, mousse – uri.Tort: Delice.

Open bar: Granini, Pepsi, apă minerală, apă plată, cafea, cappuccino, ciocolată caldă, ceai (1000 buc).

Cocktail cu si fără alcool: vin alb/rosu/rose,whisky, cremă de whisky (1000 buc).

Balul va avea loc pe data de 17 decembrie, iar plata se va face în aceeaşi zi. Personalul că va asigura serviciile va fi echipat corespunzător şi avizat medical.

Serviciile de decorare a evenimentului  „Balul Primăriei“  au fost scoase şi ele la licitaţie, data limită pentru depunerea ofertelor este data de 28.11.2016 ora 9:00.Valoarea estimată: 180.000 lei fără TVA. Criteriul de atribuire „Preţul cel cel mai scăzut”. Data de deschidere a ofertelor 28.11.2016 ora 10.30.

Organizare spectacol ocazionat  de Balul Primăriei, valoarea contractului 210.000 de lei fără TVA, data limită de depunere a ofertelor 25.11.2016 ora 9:00.

Artiştii angajati: Nicolae Botgros si orchesta, Veta Biriş, Ana Maria Iorga, Marcel Pavel, Radu Captari, Getic Band şi Gina Pavel şi marea bombă…prezentatorul va fi Virgil Ianţu, nu Vali Conea de la VTV de care ne cam săturasem cu toţii.

Dana Nedescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *