Primăria Râmnicului face precizări referitoare la reportajelor difuzate de postul de televiziune Kanal D referitoare la adăpostul de la Fețeni

Ca urmare a seriei de emisiuni de pe postul de televiziune Kanal D despre activitatea Adăpostului de câini de la Feţeni şi având în vedere mulţimea de neadevăruri lansate cu această ocazie, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea face următoarele precizări:

În data de 02.11.2016, fără a avea acordul de a filma, o echipă a postului de televiziune Kanal D a intrat în incinta Adăpostului public de la Feţeni, unde a filmat şi a intervievat angajaţi ai Primăriei, fără acordul acestora. Momentul special ales al filmării a fost acela al desfăşurării activităţii obişnuite de curăţenie a Adăpostului tocmai în vederea inducerii ideii false că aici există permanent cantităţi mari de mizerie şi că animalele sunt ţinute în condiţii improprii.

Pe parcursul filmării, reporterul a menţionat în mai multe rânduri cuvântul ”infecţie”, fără a avea nici o dovadă în acest sens. De remarcat faptul că, sesizând că în boxele de adăpostire era curat, cameramanul echipei de filmare a evitat sistematic să le filmeze, concentrându-se exclusiv asupra activităţii de curăţenie din afara boxelor.

Apariţia intempestivă echipei de la Kanal D şi acţiunile ulterioare ale acesteia au avut ca scop întreruperea activităţii angajaţilor şi au produs un sentiment de teamă în rândul acestora, astfel că unii au evitat să ia contact cu echipa de filmare, iar autovehiculul de transport al câinilor capturaţi a ieşit din Adăpost şi, în grabă, a ajuns la alt punct de lucru al Primăriei. Teama angajaţilor a fost accentuată în continuare de echipa Televiziunii Kanal D, care s-a angajat în urmărirea autovehicului şi a pătruns, fără drept, în Grădina Zoologică – accesul fiind permis numai după plata taxei de vizitare sau în urma acordului unui responsabil – unde a filmat şi a purtat discuţii cu angajaţii, fără a le aduce la cunoştinţă că aceste discuţii vor fi difuzate în cadrul unui material televizat.

În urma ”investigaţiilor” echipei Kanal D din 02.11.2016, s-au creat şi difuzat până în prezent, pe acest post de televiziune, trei episoade în cadrul emisiunii ”Salvăm Suflete”, în datele de 07.11.2016, 14.11.2016 şi 21.11.2016. Din toate episoadele difuzate se poate observa clar că scopul emisiunii este cu totul altul decat cel al salvării animalelor, ci se urmăreşte denigrarea angajaţilor Primăriei, administraţiei locale, Poliţiei, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi instigarea la ură a telespectatorilor.

Astfel, în primul episod cu impact major asupra telespectatorilor, sunt prezentate  animale bolnave sau aflate in pericol în cadrul unor secvenţe video care nu au fost filmate de către echipa Kanal D în Adăpostul de la Feţeni, ci au fost preluate de pe un cont de Facebook, filmări despre care nu există o dovadă că au fost realizate în Adăpost. În reportaj nu apare nici o filmare cu condiţiile decente şi igenice în care sunt ţinuţi câinii, deşi acestea există şi fiecare boxă a fost văzută de reporter. Fără a avea acces la o informaţie corectă şi completă, telespectatorul a fost indus în eroare, sugerându-i-se, fără dovezi, că Adăpostul este un focar de infecţie, că animalele se afla în pericol, că angajaţii au ceva de ascuns, că banii nu sunt folosiţi în scopul bunăstării animalelor şi că instituţiile de control ”protejeaza” neregulile existente.

De precizat că în Adăpost, zilnic sau de câte ori este nevoie, se face curat şi că există, în permanenţă, personal care se ocupă de curăţenie, hrănire şi tratament tocmai pentru bunăstarea animalelor. Suma menţionată în episodul doi arată că sunt bani alocaţi tocmai pentru bunăstarea animalelor. Este normal ca – asa cum apare în fimările echipei de televiziune – să se strângă catităţi mai mari de mizerie la momentul la care se face curăţenie. Este normal ca în Adăpost să existe exemplare sănătoase, dar şi bolnave sau cu vătămari la vedere întrucat, cu ocazia capturării de pe domeniul public, câinii nu sunt sortaţi, ci sunt duşi laolaltă, indiferent de rasă, vârstă, stare de sănătate sau aspect fizic, în Adăpost. Aici, pe lângă hrană şi adăpostire în condiţii decente, animalele primesc şi tratament de specialitate sau vizite din partea voluntarilor.

Animalele capturate pot fi revendicate sau adoptate. De la darea sa în folosinţă şi până în prezent, la Adăpostul de câini de la Feţeni s-au făcut, în medie, peste 10 controale anual din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea şi, de fiecare dată, nu au fost constatate nereguli.

Demersul aşa-zis jurnalistic al echipei de la Kanal D nu a urmărit, nici o clipă, să ”salveze suflete”, ci a căutat prin toate mijloacele – opinii preconcepute, insinuări, presiuni sau inserarea unor secvenţe străine – ”senzaţionalul”, în scopul – pe care putem doar să-l presupunem – al unei creşteri artificiale de audienţă. Este regretabil că o astfel de abordare, fără nici o legătură cu deontologia jurnalistică, pune în umbră anii de eforturi intense, umane şi financiare, ale administraţiei locale municipale de soluţionare – în condiţiile legii – a problemei câinilor fără stăpân din oraş, precum şi relaţiile foarte bune de colaborare care s-au creat, în timp, cu voluntarii preocupaţi de binele acestor animale.

Biroul de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

17 comentarii la „Primăria Râmnicului face precizări referitoare la reportajelor difuzate de postul de televiziune Kanal D referitoare la adăpostul de la Fețeni

 • 25 noiembrie 2016 la 8:09
  Permalink

  Articolul asta e o aberatie totala! Tot ceea ce este in adapost si ce se intampla acolo este cat se poate de real si nu este nici o manipulare a opiniei publice, asa cum lasati sa se inteleaga. Adoptiile sunt permise spuneti? Ei bine, sa va aduc la cunostinta ca am umblat 3 zile, repet 3 ZILE, pentru a scoate un caine bolnav din adapost! S-au facut reclamatii peste tot si conducerea acestui adapost, impreuna cu autoritatiile, nu au stiut sa faca altceva decat sa isi bata joc de cetatean (din buzunarul caruia sunt platiti, apropo)! Daca nu insistam in toate aceste 3 zile cainele murea. In momentul in care am cerut registrul cu tratamentul administrat animalului pentru a-l putea continua, ni s-a refuzat cu desavarsire acest drept. In ce lume traim? Nu inteleg ce incercati sa faceti cu acest articol, dar stati linistit ca usor usor adevarul iese la iveala.

  Răspunde
  • 25 noiembrie 2016 la 8:16
   Permalink

   Doamna, noi am postat un comunicat de presa emis de primaria Ramnicului pe acest subiect.

   Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 9:46
  Permalink

  sa va fie rusine pentru asemenea afirmatii. in dorul de a demite minciunile reportajului, mai si afirmati ca ii strangeti pe toti laolalta, sanatosi, bolnavi, aruncati la gramada. nu va este rusine. va batem obrazul. penala afirmatia ca anagajatilor li s-au facut frica. de ce frica? de adevar. de ce frica. nu cunosc acest sentiment. frica o simt bietele suflete. sa va fie rusine pentru minciunile sfruntate pe care aveti curajul sa le faceti publice. mare curaj. RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 10:11
  Permalink

  RESPECT PT. PRIMAR SI MODUL DE RASPUNS! Filmarea a fost in scop politic, denaturand majoritatea Institutiilor Publice din mun. Rm. Valcea! S.a observat clar ca cei de la KANAL D au incalcat mai multe reguli, facand tot ce li s.a cerut de cei ce au platit acest „reportaj”! Domnule Primar luati masuri de tragere la raspundere penala a acelor „reporteri”, va cerem si va sustinem, noi ALEGATORII

  Răspunde
  • 25 noiembrie 2016 la 12:41
   Permalink

   Bai prostilor, voi credeti ca astia sunt pupincuristii vostri din valcea? Vati pus cu cine nu trebuia , ma, sunt mii de oameni care o sa dea marturie impotriva voastra.

   Răspunde
   • 25 noiembrie 2016 la 13:20
    Permalink

    De raspuns penal, o sa raspunda gutau, nu reporterii care au prezentat adevarul. Si nu a platit nimeni reporterii cum a platit gutau prostimea din ostroveni sa l voteze, adevarul oricum, va iesi la iveala. Da, chiar ca ati depus ma, eforturi intense sa furati si sa va bateti joc de oameni si animale in acelasi timp. Numai sa ma amenintati pe mine ,prin lingaii vostri, cate eforturi ati depus !

    Răspunde
  • 25 noiembrie 2016 la 13:29
   Permalink

   doamna dacă dumneata ți se pare corect niște aberații și dacă vezi k e curățenie în adăpost .ar tr sa Îți pui ochelarii.

   Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 10:12
  Permalink

  Imputitii dracului ce sunteti,numai minciuni!de ce nu vine Gutau la Feteni sa faca curat???

  Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 10:28
  Permalink

  STAT BARBAR , IN CARE NICI OMUL SI NICI ANIMALELE NU AU SIGURANTA ,CU CRIMINALI ȘI SADICI ÎN LIBERTATE ! Unde este JUSTIȚIA , cu standardele Europene ? RUȘINE , RUȘINE, RUȘINE, ! VREM DREPTATE , UCIGAȘII SA PLĂTEASCĂ CU ANI BUNI DE PUȘCĂRIE ȘI DECĂDEREA DIN DREPTURILE DE A MAI ATINGE ÎN VIATA LUI VREUN ANIMAL ! O mizerie de nedescris ,personalul angajat a hăituit și hartuit pur și simplu echipa de filmare care nu avea niciun motiv sa prezinte altceva decât realitatea , ce cauta duba adăpostului cu cuștile pline cu câini în gradina zoologica ?? . FOLOSIȚI câinii drept hrana pentru animalele grădinii zoologice , pun și eu o întrebare?..? .? De ce ascundeți realitatea boxele erau pline de murdărie, necurățate de luni de zile. Va imaginați ca suntem o tara de CHIORI pe care dvs . sa ii manipulați cum vreți.

  Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 13:27
  Permalink

  vrajala e infecție mare akolo.asa k nu mai mințit atat

  Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 15:27
  Permalink

  BA… FIR A TI AI DRACU DE JIGODII… MOR COPII DE FOAME MOR OAMENI DE FOAME SI BOLI… SI VOI CRESTETI SI OCROTITI MAIDANEZI… LUMEA ISI CONTINUA EXISTENTA PRIN COPII, PRIN OAMENI NU PRIN CAINI… TREABA ASTA CU CAINII E CA SA MANCATI MILIOANE DE EURO DE PE URMA NAIVILOR…. SA VA IMBOGATITI VOI…. CINE VREA CAINI SA ADOPTE… O SUTA… O MIE…. EU VREAU COPII 5…. 10… CAT POT SA CRESC LUMEA VA CONTINUA PRIN CE VREAU EU NU PRIN CAINI… POATE VRETI CAINI PENTRU SOTIILE VOASTRE…… VENITI VA DAU SI EU CATIVA SI MI DATI COPII IN LOC… VA ASTEPT

  Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 16:01
  Permalink

  Dezinformati tocmai dumneavoastra prin acest mesaj total aiurit si neconform cu realitatea. Am fost acolo si am vazut conditiile MIZERABILE in care isi duc viata niste bieti caini, la mana unor oameni GROTESTI !!!

  Acel tehnician veterinar ar trebui sa isi dea demisia de onoare de acolo… la cat de impertinent este. Macar, daca avea putina OMENIE in el, raspundea intrebarilor jurnalistului asa cum trebuie, nu EVAZIV si in BATJOCURA. Primaria, daca vrea sa faca un bine acestor caini, sa IN DEA AFARA PE ACEL CAINE !!! Nu este OM, din pct meu de vedere !!!

  Nu se poate sa faceti asa ceva, fara ca sa existe niste urmari. Primaria ar trebui ca sa se implice activ, nu sa musamalizeze aceste informatii. DEZINFORMATI, DOMNILOR !!! ANSVSA si DSV nu sunt corecti si sunt pe mana cu restul oamenilor de acolo pentru a acoperi lucrurile. Se vede clar mizeria din custi si in care stau bietele animale. NU MAI MINTITI !!!!!!!!!!

  Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 16:10
  Permalink

  hoti nenorociti si mincinosi pe cine naiba prostiti in fata, bipezi fara suflet si incompetenti !!! sa vi se intoarca inapoi toata mizeria si suferinta pe care o creati animalelor si oamenilor carora le pasa de suferinta animalelor…sa vi se intoarca impotriva voua tuturor celor implicati, angajati ai primariei care va imbuibati din durerea animalelor , si doctora incompetenta care abia leaga doua vorbe balbaite !!!

  Răspunde
 • 25 noiembrie 2016 la 20:21
  Permalink

  Sunteti niste animale, voi astia care ati postat balaria asta de articol, bulangii aia din primarie care au comunicat asa ceva si nu in ultimu rand jepata aia care se da doctor veterinar aragazu ala cu 4 ochi si boschetarii aia care alearga si chinuie bietii caini atunci cand alearga sa i prinda !

  Răspunde
 • 28 noiembrie 2016 la 18:00
  Permalink

  Tot, dar absolut tot ce a dat pe post echipa Kanal D este adevarat!
  Si domnii jurnalisti de la infopuls.ro ar trebui sa mearga personal la Feteni sa se documenteze inainte de a da dreptul la replica primariei si primarului MINCINOS!
  Este o intreaga mafie care se ocupa cu Afacerea Maidanezul in judetul Valcea si este formata din primarii, DSV, hingheri si sefii politiei.
  Primarii vin cu banii de la bugete, bani multi, milioane de euro. Hingherii transforma banii publici in bani privati. Odata intrati in conturile lor nici macar a mia parte din banii aia nu ajung unde ar trebui. In schimb hingherii impart ‘cascavalul’. O parte merge inapoi la primar , comision ca le-a dat afacerea. O alta parte foarte consistenta merge la DSV. Au nevoie de acoperirea acestora pentru toate ilegalitatile si pentru lipsa controalelor si in situatii ca cea de fata cand controlul „se impune” dar va veni o hartie ca totul e bine si in regula. O alta parte, din milioanele de euro furate e de unde, o primesc sefii politiei pentru a da ordine sa nu se aplice nici o lege si pentru a oferi hingherilor protectie totala.

  Răspunde
 • 28 noiembrie 2016 la 21:04
  Permalink

  Cat de penibili puteti fi!!! Primarie, Dsv si alte cele, chiar ne credeti pe toti idioti sa va ascultam aberatiile??? Unde dracu se duc banii nostri care ii „cheltuiti” pe caini? Imbecilitati ca cele iesite din gura alora care sunt platiti de noi nu am mai auzit vreodata! Si tupeul ala exacerbat de tonti complexati! Este un dezastru in lagarul ala infect! O sa dati voi socoteala si de cum se mananca banii destinati cainilor!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *