Tancuri, flori şi o viaţă de ocnaş

Tancuri, avioane, steaguri, flori, caschete, un preşedinte foarte calm care se visează unul jucător şi un pumn de liberali încântaţi că preşedintele lor i-a trimis pe liderii PSD să culeagă flori de gheaţă de la berăria de lux din colţul străzii.

Cam aşa va arăta 1 Decembrie, Ziua Naţionalaă a României, un scenariu cunoscut, nu –i asa?

Preşedintele Băsescu, in eleganţa-i cunoscută, a fost primul preşedinte care şi-a băgat pantofii de lac în “eticheta de la curte”, refuzând să dea mâna cu foştii preşedinţi ai României chiar în momentul de deschidere al manifestaţiei.

Klaus Iohannis l-a luat de exemplu şi a comis aceaşi mârlănie chiar şi relaţia cu primarul capitalei, pesedista Gabriela Firea, care s-a grăbit să finalizeze Arcul de Triumf până la marea sărbătoare a românilor.

Lucrările au fost finalizare, inaugurarea s- a făcut, dar Gabi Firea s-a ales cu un boicot total din partea preşedintelui României.

Cum eleganţa nu a făcut niciodată casă bună cu primarul Sibiului, Firea a încercat să fie mai  “bărbată” decat Klaus şi a declarat că “preşul” PNL nu a invitat-o nici la manifestaţie, în tribuna oficială, deci despre icrele mov de la Palatul Cotroceni nici nu se pune problema.

În concluzie, militarii îşi vor etala măiestria, blindatele şi tancurile pe sub arcul de triumf doar în faţa liderilor PNL, aici fiind incluşi si “acoperiţii “ Dacian  Cioloş şi Klaus Iohannis,  fără Blaga, care e puţin anchetat pentru corupţie, plus restul guvernului tehnocrat.

Primăriţa va arunca bezele de pe marginea drumului, cot la cot cu amărăştenii care au ales-o. Ce-şi putea dori mai mult?

Ziua de 1 Decembrie va fi coşmarul vieţii ei.

Trecând peste drama primăriţei pesediste, mulţimea va avea partea ei de circ şi de coşmar. Printre steaguri şi sunete de fanfară, românii vor realiza că timp de  27 de ani au dormit adânc şi vor mai dormi încă pe atât din cauza laşităţii.

Un domn îmi reproşa zilele trecute, destul de  elegant,  că el se mândreşte că e român,  că nu se consideră lipsit de demnitate sau de coloană vertebrală.

Domnul făcea probabil parte din specia aflată pe cale de dispariţie, dintre activi.Nu-l cunosc, deci nu pot  să-l contrazic.

Cred că e destul de evident faptul că toţi cei care au rămas în ţara asta cu  familii destrămate  şi nervii distruşi îşi iubesc patria, neamul şi codrul verde. Cât a mai rămas din el, că peste jumătate a fost exportat de băieţii deştepti la  austrieci.

Cea mai rea specie de laş este cea a “preţioşilor”, a indivizilor prea fini să se amestece cu vulgul şi să se arunce în stradă pentru apărarea demnităţii.

Ei sunt cei care aşteaptă, nedemn, un nou MESIA, unul pământean care să-i pupe pe frunte şi să le spună că, începând din momentul descălecării lui, vor curge râuri de miere, benzină în  mertzane şi carduri burduşite cu  cifre fără număr.

Ei  sunt cei care-şi conştientizează laşitatea, dar găsesc tot felul de scuze pentru faultarea sinelui, nu de alta, dar e păcat să-ţi ratezi somnul de frumuseţe şi tonusul optimist din cauza unor lucruri grave care te-au ţinut blocat în timp cam 27 de ani.

România nu s-a deşteptat şi nu se va deştepta niciodată, pentru că poporul nu are AND-ul necesar pentru o astfel de reacţie, pentru o revoltă care să zguduie şandramaua din toate încheieturile şi să se recons­truiască una nou, pe baza unui sistem nou, nouţ.

Armata va defila pe 1 Decembrie conştientă fiind că românii au pierdut demult pariul cu viaţa, pariul cu viitorul luminos propovăduit la fiecare tur de alegeri.

Suntem ce-am fost… şi chiar mai puţin.

  • Dana Nedescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *