Apocalipsa după Gorghiu, Raluca Turcan interimar

Alina Gorghiu și-a depus mandatul de la șefia Partidului Național Liberal, după rezultatele înregistrate la alegerile din 11 decembrie. Iar, potrivit unor surse citate de News.ro, Ilie Bolojan a demisionat din funcţia de secretar general PNL, iar Cristian Buşoi de la şefia filialei Bucureşti.

Liderii de organizaţii PNL care au obţinut rezultate peste media naţională a partidului la alegerile parlamentare au fost convocaţi la o şedinţă luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formaţiunii. Motivul şedinţei era găsirea unei soluţii de compromis până la congresul de anul viitor, când va fi aleasă noua garnitură de lideri ai formaţiunii.

Alina Gorghiu a demisionat însă înainte de această ședință. Ea făcut anunțul într-o conferință de presă, fără să răspundă la întrebări.

Gorghiu a precizat că mai sunt și alte persoane din conducerea partidului și lideri de filiale care au decis să îşi asume rezultatul de la alegeri.

„Încă de ieri am avut discuții cu colegii, liderii din teritoriu, conducerea centrală și pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului”, a declarat Alina Gorghiu.

Raluca Turcan, interimar

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan, a fost aleasă în Biroul Politic Național președinte interimar al partidului până la Congresul din luna martie.

Raluca Turcan a fost aleasă președinte interimar al PNL pentru că este liderul de organizație cu cel mai bun scor în alegerile parlamentare.

Alina Gorghiu şi liderii filialelor care au obţinut scoruri mai mari decât cel al partidului s-au reunit la sediul din Modrogan, luni seara, pentru a stabili care va fi propunerea pe care o vor face BPN pentru conducerea interimară şi care sunt liberalii care ar putea ocupa funcţiile rămase vacante în urma demisiilor depuse in urma eşecului PNL de la alegerile din 11 decembrie.

De asemenea, Florin Roman (Alba) ar putea prelua funcţia de secretar general, iar Cristian Buican şi Mihai Barbu funcţiile de secretari generali adjuncţi, după ce primarul de Alba Iulia Mircea Hava a refuzat sa ocupe funcţia deţinută pâna de curând de Ilie Bolojan, au precizat sursele citate.

Mircea Hava a fost vehiculat şi pentru a prelua conducerea interimară a partidului, însă, acesta a refuzat categoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *