Răzbunarea Shogunului

Primarul Mircia Gutău a reuşit să treacă procentele  PSD Valcea la peste 50%, un scor ce poate fi considerat răzbunarea perfectă împotriva umilinţei publice oferită de fostul lider Alina Gorghiu cu doua săptămâni înaintea alegerilor locale.

 

Fotul lider PNL  afirma, la data respectivă, că  PNL nu va accepta niciodata un candidat cu condamnări penale, iar actualul primar are două la activ. După şutul dat de Gorghiu, Mircia Gutău a promis solemn, tot oficial, că va şterge pe jos cu PNL Vâlcea. Şi a şters…de două ori. Prima lovitură a fost dată la locale, unde PNL a obţinut doar patru mandate de consilieri locali, iar a doua la parlamentare unde liberalii au obţinut sub 20 %.

După finalizarea votului, Gutău a declarat că alianţa cu PSD a fost una dintre cele mai bune decizii luate până acum. O afirmaţie credibilă, ţinând cont de faptul că actualul primar a ajuns în această calitate cu ajutorul fostului primar PSD Traian Sabău.

„ Faptul că m-am aliat cu PSD-ul s-a dovedit a  fi cea mai bună soluţie. Avem o înţelegere perfectă la Consiliul Judeţean. Avem o înţelegere perfectă la primărie şi vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte Constantin Rădulescu pentru acest lucru. Rezultatul anunţat, de 45% la nivel naţional, nu este cel din Vâlcea. Eu sunt convins că în Vâlcea vom avea mult peste 50%…Înfrângerea PNL în Vâlcea va fi zdrobitoare… ”, a afirmat Mircia Gutău.

În colţul celălalt al oraşului, liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, trăia cea mai cumplită înfrângere, atat de cumplită încât refuza evidenţa votului.

„Mă surprinde rezultatul! Nu credeam că PSD poate să primească aproape 45% din voturile electoratului din România, având în vedere că atunci când guvernează, guvernează prost, iar în campania electorală face lucruri pe care nu le face atunci când guvernează… Rămâne de văzut care este rezultatul final, cred că scorul PSD mai scade cu câteva procente, iar cel al PNL mai creşte cu câteva procente şi chiar rezultatul USR. Rămâne de văzut dacă ALDE şi PMP vor intra în Parlament. După ce vom afla aceste lucruri, vedem ce se mai întâmplă…Sper ca redistribuirea naţională să ne fie favorabilă!”, a declarat Buican.

Redistribuirea naţională nu va aduce niciun mandat în plus pentru organizaţia vâlceană, Cristian Buican va fi singurul liberal care va intra în noul parlament.

Dana Nedescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *