CET Govora mai are o șansă. A trecut pe profit

Producătorul de energie termică CET Govora a intrat în insolvență pe data de 9 mai 2016, în urma unei decizii a Tribunalul Vâlcea. Decizia a fost luată după ce indicatorii financiari-contabili arătau că CET Govora înregistra pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei și disponibil bancar de doar 170 mii lei.

După aproximativ șapte luni de la intrarea producătorului de energie termică CET Govora în insolvență compania a reușit să ajungă pe profit, se arată într-un comunicat al administratorul judiciar Euro Insol.

”Ca efect al măsurilor implementate de administratorul judiciar, constând în principal în: denunțarea și renegocierea a peste 100 contracte care au generat venituri suplimentare de peste 38 miloane lei, în special din creșterea prețurilor utilităților energetice furnizate către Oltchim și Uzinele Sodice Govora, reduceri de peste 13 milioane lei din renegocierea prețurilor de achiziție la materiale, echipamente, furnituri, servicii, reducerea cu 12 milioane lei a fondului de salarii, (consecința disponibilizării a 282 angajați), redefinirea și optimizarea fluxurilor și proceselor de producție, CET Govora a reușit după 5 ani să reintre pe profit. Astfel, de la 2 milioane lei profit înregistrat pe septembrie, urcă la 3.4 milioane lei la octombrie și 3.6 milioane lei în noiembrie. Și disponibilul bancar a crescut de la 170 mii lei la 9 mai la 43 milioane lei la 30 noiembrie 2016. De la deschiderea insolvenței și până în prezent s-au achitat peste 180 milioane lei datorii comerciale și fiscale curente, creând, astfel, premise favorabile pentru implementarea cu succes a unui plan de reorganizare”, se arată în comunicat semnat de Remus Borza coordonatorul Euro Insol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *