Dragnea vrea suspendarea preşedintelui

Marţi, la ora 16.00, liderul PSD Liviu Dragnea şi cel ALDE, Călin Popescu Tăriceanu au susţinut o conferinţă în urma deciziei preşedintelui Iohannis de a respinge nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat în cadrul conferinţei că preşedintele Iohannis nu încearcă decât să arunce România „într-o criză politică fără precedent”.

„Preşedintele nu încearcă decât să destabilizeze clasa politică din România. Nu vrea decât să arunce România într-o criză politică fără precedent. În acest moment luăm în calcul chiar şi suspendarea preşedintelui, deoarece decizia lui nu este constituţională. Vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte că ne-a făcut sărbătorile nefericite”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut public că preşedintele Iohannis l-a aveartizat, încă dinante de propunerea lui Sevil Shhaideh că aceasta va fi respinsă.

„Domnul preşedinte m-a avertizat, încă de a merge alături de PSD pentru a face propunerea de premier, că dacă vom intra în acestă alianţă, orice propunere va fi respinsă. Preşedintele nu vrea  decât să adâncească acestă criză politică”, completa Tăriceanu.

O deciyie finală a conducerii alianţei PSD-ALDE va fi luată miercuri seara, joi dimineaţa cel târziu.

Nici Dragnea şi nici Tăriceanu nu au dat de înţeles care va fi acestă decizie, astfel variantele rămân repropunerea lui Sevil Shhaideh ca premier, numirea unui nou premier sau chiar încercarea de suspendare a preşedintelui Iohannis.

În acest moment, cu cinci zile de finele anului România nu are un premier, un Guvern legitim şi ce este mai grav, nu are un buget stabilit pentru 2017.

A.S.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *