Preşedintele Klaus Iohannis se joacă cu focul PSD

Refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna ca premier pe Sevil Shhaideh poate duce la o criză politică de proporţii, este declaraţia unuia din şefii PSD, Paul Stănescu.

Imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier, şefii reprezentanţii PSD şi ALDE s-au reunit într-o şedinţă. Surse din apropiate celor două partide au declarat că scopul acestei şedinţe este de a nominaliza o nouă persoană pentru funcţia de premier, dar, neoficial, şi o posibilă încercare de suspendare a preşedintelui Iohannis.

Preşedinţii alianţei PSD – ALDE, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu vor face declaraţii oficiale, abia după ora 16.00.

Liderii PNL şi PMP salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis şi îl asigură pe acesta că nu se va ajunge la o suspendare.

Catalin Predoiu, unul din liderii PNL,  a declarat, marti, pentru HOTNEWS că decizia preşedintelui Iohannis de a respinge propunerea şefului PSD Liviu Dragnea la funcţia de prim-ministru, „a fost una corectă pentru statul român şi cetăţenii români”.

Liderul PMP Traian Băsescu apreciază, într-o postare pe Facebook că preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele Klaus Iohannis au obligaţia să găsească imediat o soluţie pentru desemnarea premierului, după ce şeful statului a respins nominalizarea lui Sevil Shhaideh. Băsescu mai apreciază că în noul Guvern nu au ce căuta oameni controlaţi de serviciile secrete şi că trebuie scos din calcul orice element care ar viza suspendarea preşedintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *