Culmea penibilului! Stănculescu şi-a retras demisia şi a intrat din nou în CJ pe uşa din dos

Circ de doi lei la Consiliul Judeţean Vâlcea. Liberalul Victor Stănculescu s-a vrut înapoi în funcţia de consilier şi a si reuşit. Liderul PSD Vâlcea Constantin Rădulescu, preşedintele CJ, a mimat refuzul cam o oră după care a aprobat cererea în dispreţul consilierilor PSD care argumentaseră în defavoarea acestei decizii. Razgândacul din fruntea CJ a decis că Stănculescu poate fi reprimit deoarece vidul legislativ îi permite acest lucru. Normal, cei care au făcut legea nu au luat în calcul prototipului politicianul de tip nou care-şi schimbă deciziile de la o oră la alta în funcţie de interesele personale.

 

Penibilii din Consiliul Judeţean

În data de 14 decembrie, liberalii Victor Stănculescu, candidat la Camera Deputaţilor, şi Romulus Bulacu, candidat la Senat, şi-au retras  demisiile depuse la secretariatul tehnic al Consiliul Judeţean Vâlcea cu două săptămâni înainte de declanşarea alegerilor, mai exact în data de 14 noiembrie.

Cei doi deţineau pentru al doilea, respectiv al treilea mandat calitatea de consilieri judeţeni dar au renunţat la el, cu mare tam-tam am putea spune, chiar în cadrul ultimei şedinţe ordinare a CJ în ideea că PNL Vâlcea va obţine la aceste alegeri un scor zdrobitor.

Rezultatul catastrofal obţinut de PNL i-a pus în situaţia penibilă de a-şi retrage demisiile, legea oferind această posibilitate.

Romulus Bulacu a fost salvat de la penibil, pentru o perioada scurtă de timp, de redistribuirea voturilor. Fostul consilier judetean a intrat în Parlament dar şederea sa va fi scurtă din cauza procesului pierdut cu ANI. Bulacu şi-a băgat firma în afaceri cu CJ chiar în mandatul de vicepreşedinte al instituţiei. Locul său va fi ocupat de consilierul judeţean liberal Victor Popescu, care în campania electorală a fost ceva mai realist şi a practicat varianta suspendării.

Consilierul judeţean liberal Victor Stanculescu a dat dovadă de un penibil crunt în momentul în care după ştirea apărută în Info Puls, stire considerată un fals grosolan, ne-a dat un drept la replică în care-şi permitea să ne facă penibili în condiţiile în care cererea sa de retragere a demisiei era depusă la registratura CJ. Informaţie furnizată de preşedintele CJ Vâlcea, social democratul Constantin Rădulescu în cadrul şedinţei ordinare din această dimineaţă.

După o oră de discuţii sterile pe tema retragerii demisiei, timp în care liberala Mihaela Andreianu bătea câmpii fără graţie, adică într-un mod total penibil, pe tema validităţii unei demisii care reprezintă un act unilateral de voinţă, preşedintele CJ, pesedistul Constantin Rădulescu a decis să-i accepte cererea de retragere a demisiei, după ce-şi  pusese consilierii în situaţia de a susţine  decizia de respingere a cererii, o decizie introdusă pe ordinea de zi la cererea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *