Război total în partidul lui Iohannis!

Liberalii continuă să nu ridice nici măcar un deget pentru a trece la reorganizarea partidului după înfrângerea suferită în alegeri. Și semnele sunt în continuare negative. Analiza cauzelor acestui eșec nu s-a făcut, iar primele alegeri interne în filiale vor fi demarate abia de luna viitoare. Și asta în condițiile în care vocile din partid care cer găsirea responsabililor pentru scorul umilitor înregistrat sunt tot mai multe.

 

Ieri, în ședința BPN a PNL, conducerea interimară a preferat să atingă, timp de câteva ore doar strategia anti-PSD și să stabilească căile de acțiune împotriva noului Guvern Grindeanu, atât la audieri și votul de investitură în noul legislativ, cât și față de viitoarele acțiuni și măsuri ce vor fi luate la Palatul Victoria. Motiv suficient pentru a da apă la moară liberalilor nemulțumiți de modul în care se încearcă îngroparea problemei legate de vinovații la alegerile parlamentare.

Conform unor surse din conducerea liberală, Orban, dar și alți colegi liberali precum Lucia Varga și Vlad Nistor,  au cerut disecarea cât mai rapidă a cauzelor dezastrului de la ultimele alegeri și debarcarea liderilor de filiale care nu au reușit să-și atingă obiectivele electorale asumate. Ei au solicitat organizarea în regim de urgență a alegerilor interne în filialele județene, în care baza partidului, liberalii de rând, să fie lăsați să-și manifeste voința și alegerile liber, fără manipulări, presiuni de la centru sau diverse jocuri de culise ca până acum. Mai mult, Orban a sugerat că actualii lideri interimari vor să împiedice organizarea acestor alegeri și implicit, să împingă cât mai departe, data de organizare a viitorului Congres, tocmai pentru avea timp să culeagă roadele unor astfel de manevre.

În ceea ce privește problema alegerilor interne, aceleași surse ne-au precizat că se va trece la organizarea lor începând cu luna februarie după investirea noului Guvern și adoptarea bugetului pe 2017 în noul legislativ. Până atunci, unii dintre aspiranții la șefia PNL mai au timp să caute și să ofere sprijin liberalilor cu influență și  să încerce să facă jocurile în filialele puternice cu un număr mare de delegați. Conform surselor citate, liderul interimar Raluca Turcan și președintele PNL București, Cristian Bușoi, au inițiat deja contacte și discuții cu  unii lideri de filiale pentru a-și pregăti propriile candidaturi la Congres.

 

sursa: STIRIPESURSE.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *