Percheziții DIICOT în județele Vâlcea, Argeș și Timiș. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul Italiei

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale efectuează un număr de 17 percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor Vâlcea, Argeş şi Timiş în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2015 – februarie 2016 a fost constituit un grup infracţional organizat  format din mai multe persoane de cetăţenie română care au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul Italiei.

Membrii grupului infracţional au sustras prin efracţie, pe timp de noapte, din două depozite aparţinând unor  societăţi comerciale situate pe raza localităţilor  Rolo şi Sona, mai multe bunuri în valoare de aproximativ 750.000 de euro.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi  Inspectoratul de Poliție Județean Bihor.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *