A fost promulgată legea privind eliminarea a 102 taxe

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede eliminarea a 102 taxe, lege care a fost inițiată de președintele PSD Liviu Dragnea înainte de alegerile parlamentare.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.”, transmite Administrația Prezidențială într-o comunicare pentru stiripesurse.ro.

Inițial legea aprobată de fostul Parlament a fost retrimisă de președintele Klaus Iohannis la Parlament pe procedura reexaminării. Cum Parlamentul i-a retrimis-o în aceeași formă la promulgare, președintele a uzat și de dreptul de atac la Curtea Constituțională pentru un control de constituționalitate. La sfârșitul anului trecut CCR s-a pronunțat în sensul că legea este constituțională.

Legea va intra în vigoare după ce decretul prezidențial de promulgare a legii va fi publicat în Monitorul Oficial Partea I.

PSD-ALDE au anunțat că toată măsurile cuprinse în lege au impactul calculat și prevăzut în Bugetul pe 2017 care urmează să fie adoptat de Parlament luna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *