Hoți de lemne prinși la Olănești, Ocnele Mari, Perișani și Lungești prinși de polițiștii vâlceni

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea intensifică acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul tăierii, transportului şi comercializării de materiale lemnoase, prilej cu care, au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, au indisponibilizat 2 autoutilitare şi au confiscat 7,4 metri cubi de material lemnos.

 

La data de 4 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Olăneşti, l-au depistat pe C.V., de 49 de ani, care a tăiat 0,7 metri cubi de material lemnos, specia paltin, de pe un teren situat pe raza oraşului Olăneşti, satul Mosoroasa, fără a deţine documente legale.

Faţă de C.V. s-a luat măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată.

***

La data de 4 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Politiei Oraşului Ocnele Mari l-au depistat pe  G.D.M., de 36 de  ani, din oraşul Ocnele Mari, în timp ce transporta cu o autoutilitară,  3,5 metri cubi de material lemons, speciile gorun şi fag,  fără a deţine documente legale de provenienţă şi de transport .

Faţă de G.D.M. s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind  stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar autoutilitara şi materialul lemnos transportat fără îndeplinirea formelor legale, au fost confiscate.

***

La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Perişani l-au depistat pe N.N.C., de 32 de ani, din comuna Perişani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2 metri cubi de material lemnos, specia fag, fără a deţine documente de provenienţă şi de transport.

Faţă de N.N.C. s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar autoutilitara şi materialul lemnos transportat fără îndeplinirea formelor legale, au fost confiscate.

***

De asemenea, la data de 4 ianuarie a.c, poliţiştii Postului de Poliţie Lungeşti, însoţiţi de 1 lucrător silvic, din cadrul Ocolului Silvic Drăgăşani, i-au prins în flagrant delict pe C.T., de  22 de ani  şi pe G.I.V., de 30 de ani, ambii din comuna Strejeşti, judeţul Olt, care tăiasără, cu un motoferăstrău, 1,2 metri cubi de material lemnos, specia frasin, pe care intenţionau să o transporte în comuna Strejeşti, cu un atelaj hipo.

Faţă de persoanele în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu  prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *