INFO PULS cere demisia prefectului Radu Renga!

„Dragi prieteni
Vă supun atenţiei un caz ce este tratat cu superficialitate şi batjocură de către prefectul judeţului Vâlcea, privind schimbarea destinaţiei clădirilor şi terenurilor aparţinând sistemului de învăţământ şi date în administraţie Primăriei şi Consiliului Local.
Ancheta mea jurnalistică a plecat din momentul când primarul Mircia Gutău, a ieşit pe posturile tv locale anenintând cu comasarea Liceului Tehnologic „Căpitan Nicolae Plesoianu” din Rm. Vâlcea, o entitate profesională ce datează de peste 103 ani.
Am aflat că, de fapt, în spatele acestei comasări, prin desfiinţare, stau de fapt terenurile.
O parte din acestea au fost înstrăinate încă din anul 2007, prin nerespectarea legii, când era primar acelaşi Mircia Gutău, care a dispus, de la el putere, să împropietărească, prin compensare, o doamnă de peste 80 de ani din Bucureşti, exact din trupul şcolii „Spiru Haret”, de pe str. Ştirbei Vodă, cu o suprafaţă de 2754 m.p., motivând o lege 10/2001, ce nu poate încălca Legile Învăţământului 84/1995 şi 1/2011.
Primarul, prin abuz şi interes, a putut să încalce legislaţia, care la unul din articole stipulează: „În caz de schimbare a destinaţiei, trebuia înştiinţată prefectura, guvernul şi ministrul învăţământului, iar prin acordul acestuia se poate schimba destinaţia, numai în interes public”, am inchieiat citatul.
Legea mai prevede că în caz de încălcarea prevederilor se consideră faptă penală şi se pedepseşte cu închisoarea sau cu amendă.
Fac menţiunea că în aceea perioadă subprefect era actualul prefect Radu Renga, şi prefect Anuţa Handolescu, care nu au atacat la Conteciosul Administrativ, decizia primarului!
Inspectorul general al Învăţământului din jud. Vâlcea era Gabriela Ene, colegă de partid la PDL cu Renga, Handolescu şi Gutău.
Fac precizarea că acest teren a fost preluat foarte rapid (după ce primarul, în numai trei zile, de la primirea cererii a împroprietărit-o ilegal pe dna. Ştefănescu) a fost preluat printr-un act de vânzare-cumpărare de fostul cuscru al primarului, dr. Stoica, iar de la acesta a fost vândut rapid unei firme de pe platforma chimică la preţul de 500.000 mii euro şi gajat ulterior la Exitbank pentru un credit de peste 1.200.000 euro.
Faţă de toate acestea prefectul se limitează să ceară informaţii… culmea primarului, fără a face o cercetare serioasă prin Corpul de Control al Prefectului şi eliberează un răspuns, în bătaie de joc, persiflant conducerii liceului, răspuns ce îl puteţi citi mai jos, şi trage concluzii.
Trustul de presă Info Plus-Etalon TV Rm. Vâlcea a pus la dispoziţia prefectului o sesizare înregistrată cu nr. 15900/29.11.2916. Acesta nu a binevoit să ne dea un răspuns conf. legii 544, (în aceeaşi situaţie se află şi primarul Mircia Gutău), nu au transmis un răspuns oficial şi ne vom îndrepta împotriva lor cu plângere penală de ABUZ ÎN SERVICIU, şi obstrucţionarea opiniei publice de a afla adevărul.

PUBLIC O SPUN, CU RESPONSABILITATE, CĂ RĂSPUNSURILE PREFECTULUI, NU NUMAI ÎN ACEST CAZ CÂT ŞI ÎN ALTELE, (GEN LOC. STĂNEŞTI, UNDE UNEI FAMILII I-A FOST ARAT DRUMUL DE ACCES SPRE LOCUINŢĂ) RĂSPUNSURILE SUNT DATE ÎN BĂTAIE DE JOC. TOCMAI DIN ACEST MOTIV CER PUBLIC DEMISIA PREFECTULUI PENTRU NEIMPLICARE SERIOASĂ ÎN REZOLVAREA UNOR SITUAŢII DE ILEGALITATE.

Vă rog să vă spuneţi un punct de vedere şi să distribuiţi acest apel ce îl adresez OPINIEI PUBLICE pentru a constata ce autorităţi ne conduc destinele.
În curând la ETALON TV vom dezbate pe larg acest subiect şi vom înmâna materialele autorităţilor abilitate de lege să facă lumină şi în acest caz.
Vă precizez că de numele doamnei Ştefănescu Rodica, privind împroprietărirea foarte rapidă de către primarul Mircia Gutău, în perioada menţionată sunt mult mai multe terenuri care au fost tranzacţionate de acesta, având destinaţii la persoane cunoscute, tranzacţii făcute la notariatul soţiei edilului municipiului Rm. Vâlcea.

Câţi dintre d-voastra în baza unei solicitări către primar pe legea 10/2001 aţi primit propietatea în trei zile?”

 

Gheorghe Jianu,

Realizator TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *