Judeţul Vâlcea, locul trei pe ţară… și la gradul de îmbătrânire al populaţiei

Veşti proaste pentru vâlceni, nu că ar interesa pe cineva din conducerea ţării sau din rândul oficialităţilor locale… îmbătrânim. Ştiu, nu am descoperit apa caldă, dar statisticianul Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Judeţene, precizează că judeţul Vâlcea înregistrează şi la acest capitol un ruşinos loc trei. Se pare că madam Angela Merkel, premierul Germaniei, ştia acest lucru de aceea ne şi ameninţă cu amenzi usturătoare dacă nu-i preluăm lotul de refuziaţi stabilit. Nemţoaica s-a gândit să repopuleze România cu sirieni, somalezi şi ce ne-o mai pica la numărătoarea liderilor europeni.

 

Teleormănenii sunt bătrâni, săraci şi fără carte la propriu, în judeţul lui Liviu Dragnea nu există nicio bibliotecă. Baronul a considerat că investiţia este inutilă.

Ciudat sau nu, indicatorii cei mai mari îi regăsim în judeţele conduse de PSD. Astfel, judeţul condus de baronul Liviu Dragnea deţine primul loc în acest table statistic, urmat de… Vâlcea.

“Statistica ne arată, din nou, ceea ce se ştie de ceva timp şi anume că populaţia României îmbătrâneşte, în special în zona de sud a ţării. La nivelul județului Vâlcea într-un număr de peste 50 de localități ponderea populației cu vârste de peste 65 de ani este cuprinsă între 20% și 30% din totalul populației. Un număr de opt localități gradul de îmbătrânire este unul foarte ridicat: Stănești – 35%, Glăvile – 34%, Runcu și Măciuca – 33% ș.a.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *