Prefectul Renga, obligat să-și facă curat în hârtiile din Primăria Bujoreni

  • Moștenire penală la Bujoreni

 

Primarul din Bujoreni şi-a depus demisia pe masa prefectului Radu Renga din cauza unor nereguli administrative descoperite în documentele primăriei. Surse din cadrul Prefecturii Vâlcea au declarat că demisia nu a fost înregistrată deocamdată în ideea că primarul va reveni asupra ei.

Localnicii din Bujoreni riscă să rămână din nou fără primar. Primarul Gheorghe Udubae şi-a depus demisia vinerea trecută pe biroul prefectului Radu Renga din cauza unor probleme interne. Scandalul a apărut în urma disensiunilor dintre primarul localităţii Bujoreni şi fostul secretar, Gheorghe Petrescu, consilierul său personal.

Săptămâna trecută primarul şi-a permis să îi dea o sancţiune fostului secretar din cauza unei gafe comise pe o problemă relativ minoră. Consilierul Gheorghe Petrescu s-a simţit sancţionat pe nedrept şi a declanşat scandalul. Trebuie menţionat faptul că Petrescu este  anchetat într-un dosar de corupţie împreună cu fostul primar Roşu.

În data de 17 martie 2016, aproape toţi angajaţii primăriei Bujoreni în frunte cu primarul şi actualul consilier Petrescu au fost ridicaţi de mascați pentru săvârşirea unor acte de corupţie în formă continuată, din 2011 până în 2016. Procesul se află şi acum pe rolul instanţelor de judecată.

La data respectivă, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea aducea  la cunoştinţa opiniei publice faptul că procurorii  Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011-2016. În cursul zilei de 17 martie 2016, ca urmare a obţinerii autorizaţiilor legale de la instanţa competentă, au fost  efectuate percheziţii domiciliare în 28 de locaţii situate în Rm. Vâlcea, Bujoreni şi Călimăneşti la sediul primăriei Bujoreni şi la câteva societăţi comerciale.

Se pare că juriştii Prefecturii Vâlcea nu au înregistrat demisia primarului Udubae, nu de teama unei răzgândiri „marca Victor Stnculescu”, motivul este mult mai sensibil.

Primăria Bujoreni înregistrează acte publice întocmite defectuos, la limita legalităţii, a căror rezolvare ţine doar de Prefectura Vâlcea. O obligaţie trecută cu vederea de juriştii instituţiei, mai ales în cazul unei instituţii ai cărei angajaţi au ajuns în grup la Parchet. În traducere liberă, demisia actualului primar stă în rapiditatea de rezolvare a problemelor aflate pe agenda Prefecturii. Dacă aceştia se vor mişca rapid, localitatea Bujoreni va avea primar, dacă nu prefectul va trebui să ia act de decizia în cauză, cu riscul unui control de la Ministerul de Interne.

Domnul primar trebuia să ştie că: “Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *