Primarul Râmnicului, penalul cu fiţe de fecioară

Incredibil! Primarul Mircia Gutău, edilul cu două condamnări penale, face în continuare pe fecioara. Ecologistul ne ameninţă cu un proces în instanţa de judecată… pentru hărţuire.

 

După staţionarea în studioul Antena 3 pe tema unei aşa-zise ţidule primite de la CEDO,  care specifică că nu ar fi beneficiat de şanse reale de apărare, nu că ar fi nevinovat, edilul Râmnicului şi-a luat-o în cap şi vrea să se victimizeze şi în instanţele din Vâlcea printr-un proces penibil intentat ziarului nostru, singurul care l-a consiliat săptămânal după preluarea conducerii Primăriei.

Datorită nouă primarul şi-a revocat câteva hotărâri cu iz penal, singura de care nu a reuşit să scape este acuzaţia de uzurpare de calităţi oficiale.

O acuzaţie asupra căreia a fost averizat, dar a luat-o la mişto.

Mircia Gutău a suferit o transformare îngrijorătoare chiar şi pentru grupul său de apropiaţi, a devenit  un personaj arogant şi penibil, şi o spun cu toată gura… cu toată pasta din pix.

L-am consiliat gratis, fără să percep taxă de publicitate, cum au făcut celelalte ziare în schimbul tăcerii, şi am făcut o pentru acest oraş, pentru cetăţenii acestui oraş, nu doar pentru un pumn de şmecheri aflaţi pe lista sa de prieteni sau de parteneri de afaceri.

Edilul se tot plânge că e hărţuit, îl informăm că şi noi ne simţim trădaţi şi umiliţi de deciziile luate de gaşca lui din conducerea primăriei, de tunurile date în bugetul local, de modul în care îşi bate joc de legislaţie, de tertipurile prin care-şi trece proiectele ilegale sau parţial legale în şedinţele extrordinare de Consiliul Local.

Ne-am săturat de toate jocurile de culise jenant de prost făcute, atât de prost încât te întrebi ce fac DIICOT şi DNA.

Din păcate însă o mână mică de oameni a considerat că merită o a doua şansă. O mână de creduli i-au oferit şansa de a fi primarul care nu a fost în celelalte două mandate. Mă rog… într-un mandat şi jumătate.

O greşeală fatală, pentru că omul nu s-a schimbat!

În câteva emisiuni afirma cu multă mândrie că România ar fi ajuns departe dacă ar fi avut încă 9 primari ca el…

Am putea spune: „Doamne, fereşte-ne!”, din păcate România are destui primari după chipul şi asemănarea lui. Şi se vede unde am ajuns.

Și tot pe TV promitea că va face din Râmnic o bijuterie de oraş, personal îl cred…ca să faci bani trebuie să dărâmi tot şi să o iei de la zero.

Nero a ars un oraş pentru un astfel de vis, Gutău îl… reconstruieşte la dublu, ca sume mă refer.

Toate lucrările executate în acest mirific şi sărac oraş costă dublu, poate chiar triplu, fiecare bancă înlocuită costă cât trei luate de vechiul executiv. Până şi bocancii şi salopetele muncitorilor de la SC Pieţe Prest sunt supraevaluate pentru că sunt cumpărate de la vechii prieteni, de la fiul unui personaj care l-a însoţit la pârnaie.

Toate aceste mârlănii se fac la vedere, dar nimeni nu reacţionează. Angajaţii instituţiei sau cei din cadrul societăţilor din subordine sunt umiliţi aproape zilnic de un om care încearcă să scape de frustrările personale prin îngenuncherea subalternilor, unii cu demnitatea la purtător i-au făcut plângere penală.

Un psiholog i-ar putea spune adevărul sugerându-i să-şi cumpere o oglindă mai mare în care să se privească cu multă răbdare, dacă mai are.

Pe final, chiar îl rog pe Mircia Gutău să mă dea în judecată, dar nu pentru hărţuire, că nu ţine, nu de alta dar râde lumea de el, să găsească un alt „cap de acuzare”, unul real care să-i dea măcar o umbră de credibilitate.

Oricum, de dragul circului, o să-l pun să-şi numere toate şuruburile din locurile de joacă din oraş şi să le facă inventarul… că tot a evaluat repararea lor la un miliard de lei vechi.

Îi mai promit că voi muta arhiva Primăriei Râmnicului la Judecătoria Rm. Vâlcea şi… credeţi-mă că o pot face.

Un comentariu la „Primarul Râmnicului, penalul cu fiţe de fecioară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *