DREPT LA REPLICĂ! Mircia Gutău nu-şi recunoaşte proiectul de investiţii pe 2016

Primarul Mircia Gutău are probleme grave de memorie şi de receptare a informaţiilor, probabil din cauza celor două anchete penale aflate în desfăşurare. Edilul Râmnicului ne-a trimis un drept la replică de-a dreptul penibil în care susţine că materialul „Mircia Gutău, un nou tun cu locuri de joacă” a fost realizat pe date eronate.

Trecând peste faptul că edilul Mircia Gutău a citit după cum numără… din 2 în 2 sau din 3 în 3, pentru că din dreptul la replică se vede clar că are probleme cu receptarea informaţiilor, aruncă pe piaţă informaţii eronate.

Îi reîmprospătez memoria, deşi nu ar trebui să o fac, menţionând faptul că toate datele sunt luate din Hotărârea Consiliului Local, respectiv lista de investiţii pe anul 2016. De precizat este faptul că lista de investiţii a fost făcută de domnia sa, nu de foştii primari ai Râmnicului aşa cum încearcă să sugereze.

 

Mircia Gutău susţine că pentru Grădiniţa cu program prelungit au fost alocate 50.000 de lei pentru proiectare, asta am precizat şi noi, şi 5.000 de lei pentru avize. Interesant este faptul că în documentul Primăriei suma de 5.000 de lei figurează la capitolul „Lucrări noi”, nu la capitolul „Avize”, care ar trebui să fie cuprinse tot la capitolul „Proiectare”. Asta aşa ca idee.

În material am specificat că informaţia cu privire la celebrul gard a venit pe surse din interiorul instituţiei, în condiţiile în care edilul Râmnicului refuză să ne răspundă şi la solicitările făcute în baza Legii 544, dar un nou proces în instanţă îi va reîmprospăta memoria.

Un lucru este cert, în documentul Primăriei se specifică foarte clar că cei 5.000 de lei reprezintă lucrări noi.

Cu privire la sumele alocate Şcolii gimnaziale nr. 5… şcoala preferată a edilului, am specificat ca suma alocată a fost de 511.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la acoperiş şi şarpantă. În schimb, cheltuielile de proiectare figurează în lista de investiţii a primăriei cu suma de 12.500 de lei.

Acelaşi edil susţine că montarea panourile fotovoltaice pe clădirile unităţilor de învătâmânt este un obiectiv propus de fostul primar Emilian Frâncu şi nu se regăseşte în proiectul său de investiţii.

Afirmaţia este extrem de jenantă ţinând cont că montarea lor chiar se regăseşte în proiectul de investiţii pe 2016, iar suma alocată figurează o dată la capitolul „Proiectare” cu 30.000 de lei şi încă 5.000 de lei la capitolul „Lucrări noi”.

Referitor la locurile joacă, edilul precizează că suma este reală, 133.457 de lei cu TVA şi că au fost contractate pe SEAP. Nici nu am spus altceva, am precizat doar că edilul oraşului a bugetat aproape un miliard de lei vechi, fără niciun studiu, pentru repararea locurilor joacă. O procedură cu iz penal. O informaţie trecută cu vederea de şeful oraşului.

În final, Mircia Gutău afirmă într-o manieră extrem de ridicolă şi neargumentată că ziarul nostru dă mereu cu „oiştea în gard”, că facem pe procurorii.

Îi reamintim că datorită nouă a scăpat de câteva plângeri penale prin revocarea câtorva proiecte de hotărâre penale, patru au fost revocate într-o singură şedinţă extraordinară de CL.

Îi mai reamintim că, deocamdată, chiar dacă a câştigat de trei ori oraşul, a „reuşit performanţa” ca în doar trei luni de zile să fie anchetat în două dosare penale: unul pentru uzurparea de calităţi oficiale, celălalt pentru abuz în serviciu.

Cât despre faptul că nouă ne-a „stat ceasul”, vă informez că ceasul dumneavoastră a început să ticăie al dracului de rău şi că s-ar putea să plecaţi din nou din scaunul de primar, iar termenul se apropie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *