Moştenire penală la Bujoreni, localitatea blocată total de administratorul Petrescu

Administratorul localităţii Bujoreni Gheorghe Petrescu nu vrea să-şi semneze documentele în baza cărora îşi desfăşoară activitatea. Fostul secretar a blocat administrativ localitatea de teama unor posibile gafe administrative făcute în „fuga calului”… „ fără să-şi dea seama”, după modelul din vechiul mandat.

 

Situaţia de la Bujoreni a rămas la fel de incertă. Primarul Gheorghe Udubae nu şi-a retras demisia de pe masa prefectului Radu Renga. În prezent localitatea este blocată administrativ: niciun act nu iese, niciunul nu intră.

Noul administartor al localităţii, Gheorghe Petrescu, fost secretar al Primăriei Bujoreni până în luna martie când a fost ridicat de mascaţi împreună cu fostul primar Alexandru Roşu, refuză să semneze documentele de teama unui nou asalt al mascaţilor.

Petrescu este anchetat într-un dosar de corupţie alături de alte 27 de persoane, majoritatea angajaţi ai primăriei.

La alegerile din vara anului trecut, actualul primar, Gheorghe Udubae, a preluat primăria imediat după declanşarea anchetei penale împotriva fostei conduceri.

După instalarea în funcţie şi-a numit consilierul personal, respectiv pe fostul secretar Gheorghe Petrescu în funcţia de administrator al localităţii în ideea că personajul are o experienţă în administraţie şi mandatul va decurge fără probleme.

Dar nu a fost să fie aşa, după instalarea în funcţie Petrescu a refuzat să mai semneze documentele de teama unei noi anchete, deşi administrarea localităţii se afla, prin fişa postului, în subordonarea sa.

Prefectul Radu Renga este pus în situaţia de a găsi formula legală de a dezlega situaţia din Primăria Bujoreni, o instituţie călcată la greu de procurori, dar mai puţin de juriştii Prefecturii Vâlcea, altfel primarul Alexandru Roşu nu ajungea la Parchet „însoţit” de  toţi angajaţii instituţiei.

 

                                                            Alexandru Roşu şi Gheorghe Petrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *