Parlamentarii Puterii, obligaţi să spele dosarele penalilor din politică

  • Deţinuţii lui Firea, masa de manevră pentru amnistierea golanilor şi mafioţilor din politică

 

Plată otrătvită. Parlamentarii vâlceni îşi vor începe acest mandat cu un compromis dureros, la cererea liderului Liviu Dragnea vor fi obligaţi să treacă Legea amnistiei şi graţierii. O lege care va legitima toţi penalii din politică şi administraţia publică. O înfrângere absolută a Parlamentului, instituţie abilitată să facă legi pentru combaterea corupţiei, nu pentru oficializarea ei.

 

 

Liviu Dragnea îşi pregăteşte pas cu pas albirea dosarului de politician, respectiv amnistierea penalilor. Surse din mediul politic local susţin că noii parlamentari din cercul Puterii sunt „consiliaţi” aproape zilnic cu privire la necesitatea votării Legii amnistiei şi graţierii.

Liderul PSD a devenit chiar paranoic în acest sens, astfel toţi deputaţii şi senatorii aflaţi în coabitare oficială cu PSD vor fi obligaţi să voteze legea care-i va permite lui Dragnea să se caţere în fotoliul de premier. Băieţii au înteles mesajul.

Pe scurt, legea este ca şi trecută.

Al doilea pas a fost făcut prin scoaterea deţinuţilor la muncă voluntară. O decizie bună, scopul este mizerabil.

Aproximativ 150 de deţinuţi voluntari de la penitenciarele Rahova si Jilava au ieşit voluntar  la deszăpezire în baza promisiunilor făcute de activiştii PSD privind eliberarea lor în schimbul orelor prestate:

Primăriţa  Gabriela Firea a fost demascată chiar de puşcăriaşii aflaţi pe străzile capitalei.

„Eu am votat cu PSD-ul şi cu PSD-ul merg înainte. Domnu’ Dragnea e de la noi, de la Alexandria. A dat Dumnezeu de a luat cu bine la alegeri şi acum să dea şi el o graţiere, să scăpăm şi noi. De la dânsul aşteptăm să dea.”

Astfel, în baza muncii prestate de deţinuţii din cele două puşcării, politicienii condamnaţi pentru fapte de corupţie vor scăpa de cazier cu posibilitatea comiterii unor alte fapte de corupţie. Dragnea dă verde jafului sau mai simplu spus îl oficializează.

Parlamentarii care se opun acestei decizii au fost ameninţaţi cu excluderea din partid. Aceștia vor putea să treacă la un alt partid sau să rămână independenți.

 

Preşedintele Klaus Iohannis afirma în toate ieşirile publice şi nu numai că o lege a amnistiei şi graţierii ar fi o catastrofă pentru democraţia românească şi că se va opune unui astfel de act normativ.

„Un astfel de demers, o lege a amnistiei şi graţierii, care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoţi care pot fi periculoşi pentru persoane, poate şi pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, domnule ministru (al Justiţiei – n.r.)”, a precizat Iohannis.

Se pare că preşedintele a rămas singur împotriva tuturor în condiţiile în care legea s-a întors în Parlament.

 

Ministrul Justiţiei Florin Iordache a declarat că responsabilitatea revine Parlamentului, aleşii vor decide dacă legea va fi sau nu o catastrofă:

„Din câte ştiu, ultima lege a graţierii a fost în 2002. Şi această lege trebuie discutată în Parlament. Din punctul meu de vedere, nu poţi să spui că este o catastrofă atât timp cât nu ştii cum arată această lege. Şi această lege, repet, locul ei este în Parlament. (…) Expertiza pe care o au membrii CSM, cât şi membrii asociaţiilor profesionale trebuie expusă în Parlament.”

Dragnea a decis… legea trece, corupţii devin fecioare. Aleşii vor vota cu amândouă mâinile dintr-un simplu motiv: aproape un sfert dintre ei au dosarele penale în instanţă.

În cazul în care capii UE nu intervin… România va fi condusă doar de penali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *