Nicușor Dan vrea proteste în stradă împotriva Legii amnistiei

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la Sibiu, că speră că vor exista ”proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”, întrucât există ”în societate un instinct puternic pentru statul de drept”. Liderii USR sunt convinşi că ”în câteva săptămâni” va apărea în spaţiul public această lege, deoarece există ”o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală”.

 

Nicuşor Dan a fost întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, dacă este de părere că PSD va promova o lege a amnistiei, el răspunzând că îi este teamă că acest lucru se va întâmpla.

”Cred că ecuaţia este mai complexă. Cred că există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală. Mi-e teamă că o vom avea. Ca rezultat al acestei presiuni, un atac la DNA, la ANI e parte din strategia PSD-ALDE pentru următorii ani”, a declarat Nicuşor Dan.

El a apreciat că ”există în societate un instinct puternic pentru statul de drept”. ”Sper să să manifeste acum. Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a precizat că USR nu va chema oamenii în stradă, dar ”ieşirea în stradă este legitimă”.

”Prin toate mijloacele vom explica oamenilor de ce un astfel de proiect este nociv pentru România, inclusiv în plan social şi economic”, a mai spus Nicuşor Dan.

Prezent la conferinţa de presă, deputatul Dan Barna, fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, a afirmat că Legea amnistiei va apărea ”în câteva săptămâni”, tot ceea ce se întâmplă în prezent în spaţiul public fiind o pregătire a acesteia.

 

sursa: NEWS.ro

Un comentariu la „Nicușor Dan vrea proteste în stradă împotriva Legii amnistiei

  • 16 ianuarie 2017 la 11:42
    Permalink

    Dați gratiere și amistie stimați domni vreți o binecuvântare de la dzeu asa iertat și dați-le drumul

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *