Tăriceanu se pregătește să facă racolări

În tot acest tumult al vieții politice în care se aud mai tare scandalurile din justiție, Călin Popescu Tăriceanu nu-și uită planul anunțat încă dinainte de alegerile parlamentare, acela de a transforma ALDE în al doilea partid al României.

 

Călin Popescu Tăriceanu vrea să profite la maxim de faptul că este la guvernare și vrea să își crească partidul. Principala țintă a celor de la ALDE o reprezintă parlamentarii PNL sau liderii din teritoriu ai liberalilor care nu au mai prins locuri în Parlament.Surse din interiorul ALDE ne-au precizat că există discuții avansate între Călin Popescu Tăriceanu și cel puțin 5-6 parlamentari PNL, care ar fi dispuși să schimbe tabăra. În acest moment, Tăriceanu nu vrea să racoleze haotic și caută liberali în puncte cheie.

ALDE are aproximativ 10 județe unde scorul electoral al partidului este unul sub așteptări și tocmai aici se caută lideri influenți ai, care ar putea veni în ALDE cu o zestre importantă din organizația PNL. Scopul este de a-i slăbi pe liberali, în așa fel încât până la alegerile viitoare să se construiască organizații foarte puternice.

De asemenea, surse din PNL ne-au confirmat că există contacte între Tăriceanu și oameni ai liberalilor, dar cei de la PNL susțin că nimeni nu se grăbește să plece acum, fiecare așteptând să vadă cum evoluează alegerile interne din PNL, dar mai ales care va fi rezultatul Congresului din primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *