Informaţii dosite la Poliţia Vâlcea, presa are acces doar la acţiunile tematice

Noua conducere a Inspectoratului Judeţean de Poliţie ţine dosite de ochii presei accidentele şi infracţiunile comise de odraslele greilor din oraş şi nu numai.

Poliţiştii de la Rutieră au anunţat ieri un accident rutier după trei ore de la comiterea lui.

Noul purtător  de cuvânt e total depăşit de situaţie, de multe ori află despre accidentele din trafic de pe pagina de facebook. În cazul în care află ceva mai devreme i se „sugerează” sa nu anunţe presa. Transparenţa este zero, iar deschiderea faţă de presă la fel, doar pentru faptul că noul ministru vrea să lanseze idea că România a devenit un loc mai bun de convieţuit, mai sigur.

Capii Poliţiei Rutiere anunţă presa doar când vrea să dea bine în raportul de activitate, altfel toata suflarea din subordinea comandantului Florian Ioniţă se face nevăzută.

Nimeni nu ştie nimic, nu a auzit nimic.

Presa a început să regrete perioada foştilor inspectori care ofereau informaţiile destul de greu, dar le ofereau, nu le ţineau ascunse în sertarele birourilor.

Nu ştim dacă situaţia de faţă este o directivă a noului ministru de Interne sau doar un sictir manifestat de poliţia locală la adresa presei, dar situaţia devine din ce în ce mai tensionată între poliţie şi jurnalişti.

Noul şef al IJP Vâlcea, comisarul Bogdan Berechet, promitea la preluarea mandatului că va rezolva problema scurgerilor de informaţii către anumite publicaţii locale pentru evitarea discriminării… şi a rezolvat-o prin reducerea buletinelor cu informaţii până spre deloc pentru toate publicaţiile locale.

Presa îşi poate lua revanşa prin neparticiparea la acţiunile tematice organizate de Ministerul de Interne poate aşa actualul ministru va percuta normal la solicităile presei, la menţinerea colaborării atât cu presa scrisă, cât şi cu televiziunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *