Iohannis a dat cu pumnul în masă, la ședința de Guvern: „NU amnistie și grațiere”

Președintele Klaus Iohannis participă la ședința de Guvern și prezidează această ședință. Iohannis susține că a discutat cu Sorin Grindeanu și că nu vom avea pe ordinea de zi a ședinței de Guvern amnistia și grațierea.

 

”Este prima dată când particip la o ședință de Guvern.

Am decis, în această dimineață, să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuție foarte aplicată, foarte serioasă și cu concluzii consensuale. Cu această ocazie, dați-mi voie să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care vă faceți cu toții datoria și pentru mine este o onoare să mă aflu, astăzi, alături de dumneavoastră.

În ce privește concluziile avute cu domnul prim-ministru, îl voi lăsa pe dumnealui să detalizeze”, a declarat Klaus Iohannis, la începutul ședinței de Guvern.

”Cunoașteți cu siguranță povestea că este un elefant în încăpere. Ei bine, sunt doi elefanți în această încăpere și evident că am discutat cu premierul despre subiectul amnistiei, dar și despre modificarea Codurilor Penale.

Domnia sa mi-a spus că discuția deja avusese loc cu anumiți colegi din Guvern și că nu va fi pusă pe ordinea de zi o Hotărâre care privește amnistia sau grațierea.

S-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nicio ședință de Guvern (…) primul ministru mi-a promis transparență, adică să fie date spre consultare publică instituțiilor din domeniul justiției CSM, asociații ale magistraților, dar mai ales spre consultarea opiniei publice, care este foarte interesată de acest subiect.

Repet, înainte să ajung eu la Guvern domnul prim-ministru analizase cu maximă atenție aceste subiecte și a decis că nu vor fi introduse pe ordinea de zi”, a mai spus Klaus Iohannis, în ședința de Guvern.

 

sursa: STIRIPESURSE.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *