Iohannis vine să prezideze ședința de Guvern

Prim-ministrul Sorin Grindeanu este în vizită în SUA, iar guvernul este condus prin delegare de atribuții de vicepremierul Sevil Shhaideh. E prima dată când președintele uzează de această prerogativă de la începutul mandatului.

 

Președintele merge la Guvern după ce presa a relatat că Executivul vrea să aprobe o OUG prin care anumite pedepse să fie grațiate prin punere în acord prin OUG a mai multor decizii ale CCR.

 

PSD, reacții dure

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a reacționat dur după ce președintele României Klaus Iohannis a anunțat că va participa la ședința de Guvern de miercuri. Acesta a spus, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Previziuni”, că pe Iohannis „l-a apucat grija” de PSD și că se așteaptă să „încurce” ședința de Guvern.

 

Iohannis, paranoic?

Klaus Iohannis a ajuns miercuri, în jurul orei 9.30, la Palatul Victoria, unde a prezidat ședința de guvern în baza articolului 87 din Constituție.

După ce a ajuns la sediul Guvernului, președintele a mers direct în biroul premierului Grindeanu. Cei doi au avut o discuție de 10 minute între patru ochi. Ulterior, la discuție s-a alăturat și ministrul Justiției, Florin Iordache.

Participarea în premieră a lui Iohannis la o ședință de Guvern vine în contextul informațiilor că Executivul ar urma să adopte prin OUG modificarea unor articole din Codul Penal sau chiar o grațiere.

sursa: STIRIPESURSE.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *