Activitatea consilierii locali, trecută sub tăcere de Gutău

Primarul Mircia Gutău nu mai lasă consilierii locali să-şi facă rapoartele lunare de activitate deşi legea prevede acest lucru. Aleşii urbei nu mai dau seama în faţa alegătorilor cu privire la activitatea depusă despre modul în care şi-au onorat mandatul: în favoarea cetăţenilor sau în interesul lor personal sau al primarului. Nici primarul nu-şi mai face raportul de activitate, nu mai are nevoie… oraşul e al lui şi al clicii sale.

 

Yessmanii lui Gutău au fost trimişi în Spania, în luna august, la Barcelona si Valencia, pe banii contribuabililor drept plată pentru alergătura din campania electorală şi voturile din Consiliul Local. Cei patru consilieri au cheltui din bugetul local 22.000 lei. Vacanţa plătită din bani publici a fost justificată ca fiind o vizită de studiu şi documentare… şi de participare la Târgul de turism cu tema “Descoperă comorile României”. Consilierii au considerat că România poate fi descoperită mai uşor din afara ei decât din interior. La rândul său, edilul Mircia Gutău a decis ca cei patru sunt cam săraci şi instituţia trebuie să le suporte şi cumpărăturile minore: îngheţata, apa etc.

Interesant este faptul că niciunul dintre cei patru excursionişti locali nu au redactat raportul de activitate din perioada excursiei… cu toate că erau în vizită de documentare pe banii unei instituţii publice. Cei patru consilieri şi-au făcut vacanţa şi cam atât.

În altă ordine de idei, trebuie să precizăm faptul că edilul Mircia Gutău a scos din activitatea Consiliului Local obligativitatea consilierilor locali de a redacta rapoartele lunare de activitate. Niciunul dintre membrii actualului CL nu şi-a depus raportul de activitate, site-ul Primăriei Râmnicului este “curat ca lacrima”. Singurele două rapoarte sunt din mandatul trecut şi aparţin consilierilor Vasile Cocoş, actualmente deputat PSD, şi Dumitru Ţîrdea, fost consilier independent după plecarea de la PNL.

Mai mult ca sigur, decizia a fost luată pentru evitarea răspunderii acestora în cazul unor anchete penale cu privire la proiectele de hotărâre ilegale propuse şi votate atât în şedinţele ordinare dar mai ales în cele extraordinare, unde Gutău îşi trece proiectele care nu au avizul comisiilor de specialitate. O metodă practicată lunar, uneori chiar de două pe lună, cu riscul revocării hotărârilor cu iz penal, fapt confirmat în câteva şedinţe tot extraordinare.

Un comentariu la „Activitatea consilierii locali, trecută sub tăcere de Gutău

  • 23 ianuarie 2017 la 14:11
    Permalink

    In poza…cam toti se uita in telefoane…oare stiu ce au votat?!…Dupa parerea mea majoritatea sunt niste ciuriburi,habar nu au ceea ce inseamna administratie…Pacat…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *