Liviu Dragnea riscă 10 ani de Beciul Domnesc

Cele două membre PSD pe care Liviu Dragnea le-a angajat fictiv în cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului din Teleorman au dat declaraţii incriminatoare la adresa liderului PSD. Pentru faptele sale, Liviu Dragnea risca 10 ani de închisoare.

Mai mulţi angajaţi şi directori din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman au mărturisit în fata procurorilor că Liviu Dragnea a creat în cadrul instituţiei un serviciu special pentru membrii loiali ai PSD. Şefii DGASPC ştiau că nu trebuie să întrebe niciodată de persoanele angajate aici. Acestea trebuiau doar plătite, scrie Adevărul.
„Încă de la angajare ni s-a spus de către directorii instituţiei, care le-au angajat ca nu prea or să vină la serviciu la DGASPC Teleorman, în cadrul centrelor în care figurau angajate deoarece acestea vor lucra la sediul organizaţiei PSD Teleorman”. Aceasta este mărturia dată în fata procurorilor de unul dintre angajaţii de la Biroul Resurse Umane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman în dosarul în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, luna trecută, alături de fosta sa soţie Bombonică, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
Martorul le-a mai spus anchetatorilor că şefii din Consiliul Judeţean (CJ) şi din DGASPC erau membri PSD, iar DGASPC era într-o relaţie de subordonare cu CJ, astfel că nimeni nu voia să deranjeze cu întrebări. „Nici un angajat, nici şefii de servicii în care figurau angajate cele două, nici colegii de serviciu nu aveau curajul să ceară explicaţii privitoare la absenţa de la serviciu a numitelor Botorogeanu Adriana sau Stoica Anisia Niculina sau în legătură cu faptul că acestea doar încasau salariul şi lucrau în fapt la sediul PSD”, a arătat funcţionarul de la Resurse Umane.
Practic, Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman, să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) şi Anisa-Niculina Stoica (43 de ani).
Secretara parlamentarilor PSD Botorogeanu a fost angajată la DGASPC aproape opt ani, în perioada 20 iulie 2005 – 31 decembrie 2013, dar nu a călcat o oră pe la birou, deoarece muncea la sediul PSD. Potrivit propriei mărturii, Botorogeanu a lucrat în perioada 1994-2004 la diferite birouri parlamentare, ale unor deputaţi şi senatori de Teleorman, care făceau parte din PSD.
„Am fost practic cea mai veche şi longevivă persoană de la această organizaţie care şi-a desfăşurat activitatea la sediul PSD Teleorman”, a punctat femeia.
„Chiar dacă sunt o persoană modestă şi retrasă, sunt cunoscută de foarte mulţi dintre membrii PSD Teleorman, inclusiv de către persoanele care au deţinut de-a lungul timpului funcţiile de conducere ale partidului”, a mai declarat Botorogeanu.
În 2004, când PSD a intrat în opoziţie, Botorogeanu a continuat să lucreze la secretariatul organizaţiei de partid, dar era plătită de Fundaţia pentru Politici Social Democrate Teleorman. Ea a fost angajată pentru o scurtă perioadă la societatea Tel Drum – despre care presa a dezvăluit că ar fi controlată de Dragnea. Botorogeanu a spus că a dat concurs la DGASPC şi a fost angajată.
„Am mers la DGASPC doar prima zi după angajare şi doar ocazional, însă am început să îmi continui activitatea la sediul organizaţiei Judeţene a PSD Teleorman”, a explicat Botorogeanu. Statul i-a plătit acesteia drepturi salariale de 75.593 de lei.
Cealaltă angajată a DGASPC care nu a dat o zi pe la serviciu, dar a fost plătită din banii statului. Anisia Niculina Stoica a fost dansatoare în cadrul Ansamblului „Burnasul” din Teleorman şi a activat în cadrul Organizaţiei de Tineret a PSD Alexandria. Ulterior, ea s-a angajat la un ziar local, apoi a muncit la biroul de presă al PSD Teleorman. Stoica a fost angajată la DGASPC timp de patru ani, 22 mai 2006-27 decembrie 2010, perioada în care a lucrat doar la PSD.
„Nu cunosc cu exactitate motivul pentru care s-a recurs la această soluţie însă datorită faptului că nu am putut fi remunerata de la organizaţia politică la care mi-am desfăşurat activitatea, preşedintele organizaţiei judeţene Teleorman din acea perioadă, Liviu Nicolae Dragnea, care deţinea şi funcţia de preşedinte al CJ Teleorman a luat hotărârea că pentru o perioadă temporară, până se va găsi o soluţie de angajare efectivă a mea în cadrul organizaţiei PSD Teleorman, să fiu angajată în funcţia de referent în cadrul DGASPC Teleorman, instituţie ce se afla în componenta şi subordinea CJ Teleorman”, a explicat Stoica.
În 2010, femeia a primit notificare de a se prezenta la serviciu. Nu s-a lăsat însă impresionată. „ În ceea ce priveşte faptul că am lucrat la sediul organizaţiei PSD Teleorman, la biroul de presă şi am fost plătită de la DGASPC Teleorman în perioada 2006 – decembrie 2010, menţionez că această situaţie era probabil cunoscută şi de alte persoane din conducerea organizaţiei PSD Teleorman însă persoană care a luat această decizie şi a găsit această formulă care nu a fost cea mai fericită, a fost preşedintele organizaţiei Liviu Dragnea, care era singurul care şi-a asumat această decizie”, a spus Stoica. Acesteia statul i-a plătit drepturi salariale de 33.019 lei de lei.
În timpul anchetei de la DNĂ, Liviu Dragnea şi fosta sa soţie, Bombonică Prodana, şi-au exercitat dreptul de a nu da declaraţii, nu au propus administrarea niciunei probe şi nu au oferit nicio variantă de apărare care să poată fi verificată în cadrul urmăririi penale, precizează Adevărul.

4 comentarii la „Liviu Dragnea riscă 10 ani de Beciul Domnesc

 • 24 ianuarie 2017 la 16:45
  Permalink

  ce sa spun? mare crima a facut! Rahat fata de marile furaciuni din tara aceasta!Contractele varului Coldea 85 milioane euro ! Il amintesc pe Coldea fiindca o mizerie care vad ca nu trezeste interesul,respectiv lucrul in „duet” DNA-SRI de o gravitate fara precedent este trecut pe linie moarta!

  Răspunde
  • 24 ianuarie 2017 la 22:49
   Permalink

   fraiere! tu ai vazut ce dita mai vila are acest „bugetar cinstit”? ce dita mai domeniul? Tu realizezi ca omul asta nu poate justifica realizarea acelor vile, piscnie, si terneuri cu nocturna de pe propietatea sa?!?! nici de unde are bani sa intretina acel domeniu?!?! Tu vorbesti de Coldea si minciunile pregatite pe hartie?!?! As crede ce spui daca ai reprezenta pe cineva corect, dar pe nenorocitul asta de dragnea?!?!? plus ca nu prea intelegi infractiunea de organizare de grup infractional, trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani!

   Răspunde
  • 25 ianuarie 2017 la 10:45
   Permalink

   Din banii mei si ai tai proasta ce esti, le-a platit…. Lasati-i sa fure… un ou , un bou… sa va fure si pe voi tampitilor… cu totul…. si poate ca violatorii, care asteapta sa iasa, trec si pe lla voi….

   Răspunde
  • 25 ianuarie 2017 la 16:11
   Permalink

   Poti intelege pe cineva mai ales cand semeni si faci ca el. Sau cand au simturile atrofiate si nu percepi raul pe care ti-l face. Sau dca esti in cardasie cu el.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *