Când legea este la cheremul intereselor!

  • ÎN ATENȚIA OPINIEI PUBLICE DIN RM. VÂLCEA ŞI A AUTORITĂȚILOR ABILITATE SĂ FACĂ LUMINĂ ÎN ACEST CAZ!

 

Televiziunea Etalon împreună cu săptămânalul „Info Puls” şi realizatorul Gheorghe Jianu, au dezbătut, în 5 ediții, în cadrul emisiunii „IMPACT DIRECT”, situația terenurilor aparţinând instituțiilor școlare, în urma declarațiilor primarului Mircia Gutău privind comasarea liceelor cu profil tehnologic.
Ne-a atras atenția graba cu care se dorea desființarea prin comasare a unei entități şcolare ce a scos şi scoate în continuare pe porţile şcolii meseriași de peste o sută de ani. Discutăm aici de Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”.
Terenurile şi clădirile sunt date în administrare publică conform. legii 84/1995 coroborată cu legea nr. 1/2011 Consiliului Local al municipiului Rm. Vâlcea.
În anul 2007 primarul de atunci şi de acum, rupe din trupul şcolii conf. H.C.L. 42/2004, suprafața de 2481 m.p., unei persoane fizice, motivând Legea 10/2001, încălcând grav Legea nr. 84/1995, coroborată cu Legea nr. 1/2011 a Învăţământului.
Autoritatea Locală avea obligația legală de a solicita schimbarea destinației terenului Ministerului Învăţământului schimbare ce nu se putea realiza decât strict în interes public. Fac precizarea că acest teren pentru Şcoala Gimnazială „SPIRU HARET”, din str. Ştirbei Vodă a fost donat în perioada antebelică de fam. Temelie. Precizez că această doamnă ce în perioada 2007-2010 i-au fost retrocedare terenuri, în municipiul Râmnicu Vâlcea, de peste 60000 m.p., de către Mircia Gutău cu ajutorul unui Consiliu Local ce a votat fără comentarii. Toate terenurile au fost redistribuite în compensare şi toate au ajuns prin acte de vânzare-cumpărare realizate la notariatul soției primarului la rude, cunoştinţe, prieteni, etc.
După două solicitări, una în data de 02.12.2016 şi următoarea în data de 03 01 2017, am primit un răspuns evaziv, mincinos, dar prin care recunoaște, indirect, abuzul şi nerespectarea unor legi. O hotărâre a Consiliului Local nu poate trece deasupra legislaţiei românești.
În continuare primarul Gutău refuză să pună la dispoziția opiniei publice anexele 1, 2 și 3 aparţinând H.C.L. nr.42/2004. Oare are ceva de ascuns? Dacă încă le ține ascunse, le va da obligatoriu organului de cercetare penală. Puteţi constata, mai jos, că răspunsul către trustul nostru de presă este semnat numai de purtătorul de cuvânt (ce a întocmit acest răspuns) şi de primar, dar mă îndoiesc că este semnătura sa. Astfel de răspunsuri legate de legislație şi aplicarea ei era mai mult ca obligatoriu să fie semnat de secretarul primăriei care este şi jurist!
În anul 2008, după tranzacția făcută cu acest teren, apare în MONITORUL OFICIAL, la poziția 156, suprafața întreagă aferentă Şcolii Gimnaziale „SPIRU HARET”, adică 8654,62 m.p. fără să fie scăzută suprafaţa de 2481 m.p. Dacă lucrurile ar sta conform răspuns terenul trebuia raportat ca înstrăinat!
De ce nu au avut curaj să raporteze cinstit? Simplu: Sunt conştienți, atât primarul cât şi C.L., de încălcarea gravă a legislaţiei privind schimbarea destinației acestor terenuri aparţinând instituțiilor școlare?
Am postat spre studiul atât a doua solicitare a noastră cât şi răspunsul autorității locale.
Referitor la Legea nr. 10/2001, de care primarul face vorbire, avem foarte mulți cetățeni îndreptățiți să-şi primească terenurile direct, prin compensare sau despăgubire în bani, la solicitarea acestora primarul se face că nu aude și nu vede. În viitorul apropiat vom dezbate public aceste cazuri, să îi dovedim primarului că nu este primar pentru toţi râmnicenii şi este numai pentru cei ce prezintă interes personal.
Fac apel şi pe această cale la IPJ Vâlcea, cărora le-am solicitat nr. de dosar, ce spun dânşii, că se află în cercetare, solicitare depusă de Instituția Prefectului, şi lucrare ce a rămas în așteptare şi îi asigurăm că vom urmări din aproape soluționarea, iar dacă va fi cazul vom depune DENUNȚ la D.N.A. Pitești, în nume personal.
Facem apel la persoanele ce nu le-a fost respectat dreptul de proprietar conform Legii nr. 10/2001, să ne contacteze pentru începerea investigațiilor jurnalistice pe adresa de e-mail a redacției: info_puls98@yahoo.com sau la nr. de telefon 0721 585 678.

 

Aştept puncte de vedere din partea d-voastră!

Gheorghe Jianu,

Realizator TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *