Corupție în Guvernul României! Un fost prim-ministru primea lunar 300.000 de euro mită

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, urmărit penal în dosarul „Microsoft”, a mărturisit procurorilor ca el îi dădea 300.000 de euro mita lui Emil Boc.

 

„Pe întreaga durată a mandatului meu am finanţat PDL cu sume lunare de 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României”, ar fi spus Gabriel Sandu procurorilor.
El a precizat că o parte din mita primită în dosarul „Microsoft” s-a îndreptat care PDL. Gabriel Sandu susţine era nevoit să finanţeze partidul pentru a-şi păstra funcţia de ministru dar şi pentru a obţine o funcţie de conducere în partid.
El a lăsat să se înţeleagă că ar fi luat mită ca să îşi recupereze investiţiile făcute în campanie. Fostul ministru susţine că ar fi dat peste 4 milioane de euro în campania prezidenţială din 2009 în care a câştigat Traian Băsescu.
„Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrală PDL. Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic eu trebuia să particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro”, ar mai fi spus Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *