VIDEO! O navă cu sute de tone de material lemnos a fost confiscată de Poliția Transporturi Constanța

Polițiștii de la transporturi au confiscat peste 800 tone de materiale lemnos, în valoare de aproape 120.000 de lei și o navă șlep, cu care s-a efectuat transportul acestuia, după ce s-a descoperit că lemnul nu avea documente de proveniență.

 

Astfel, la data de 21 decembrie 2016, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au verificat o navă șlep, aflată sub pavilion românesc, încărcată cu aproximativ 850 de tone de material lemnos.

Nava era acostată la mal în zona localității Smârdan, din județul Tulcea, și aparținea unei societăți comerciale din județul Brăila, care ar fi efectuat transportul de material lemnos fără documente de proveniență.

În urma verificărilor amănunțite demarate a rezultat că, la data de 20 decembrie 2016, societatea comercială din Brăila ar fi transportat cu șlepul respectiv aproximativ 736 de metri cubi de material lemnos, specia plop euramerican (buștean și celuloză), fără documente care să ateste proveniența legală.

Pentru neregulile constatate, societății comerciale în cauză i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 25.000 de lei.

De asemenea, aceeași societate a fost sancționată contravențional cu 3.000 de lei întrucât, în urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați a reieșit că reprezentanții firmei din Brăila nu ar fi înregistrat avizele de însoțire pentru lemnul achiziționat și livrat în perioada 7 septembrie  – 21 decembrie 2016.

Ca măsuri complementare, s-a dispus confiscarea a 545 de metri cubi de lemn rotund (buștean) – specia plop euramerican și a 190 de metri cubi de lemn celuloză – specia plop euramerican,  în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei, material lemnos depistat  la bordul navei.

Totodată, s-a dispus confiscarea navei șlep a cărei valoare urmează să fie stabilită de către organele abilitate și a fost informată Autoritatea Navală Română cu privire la faptul că transportul din data de 20 decembrie 2016 ar fi fost efectuat fără certificat obligatoriu corespunzător tipului de navă valabil.

De la bordul navei, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 17 plase de pescuit confecționate din fir textil, nylon multifilar și nylon monofilament, de aproximativ 200 de metri, în valoare de aproape 2.000 de lei, care ar fi fost deținute ilegal de un membru al echipajului.

sursa: reporterntv.ro 

Un comentariu la „VIDEO! O navă cu sute de tone de material lemnos a fost confiscată de Poliția Transporturi Constanța

  • 27 ianuarie 2017 la 19:58
    Permalink

    Materialul lemnos in cauza are ca provenienta legala un apv(pentru necunoscatori- act de punere in valoare) introdus in sistemul SUMAL , si apartine Directiei Silvice Braila . Masa lemnoasa a fost contractata , achitata si apoi exploatata , fiind produse sortimente in functie de contractele si solicitarilor clientilor firmei .Slepul se deplasa pe Canalul Macin ,de la un punct de lucru finalizat , la alt punct de unde urma sa se mai incarce pana la capacitatea maxima , in vederea deplasarii in Portul Braila , pentru descarcare ,reinventariere si livrare catre clientii firmei.
    Deasemeni , dupa descarcarea marfii ,nava urma a fi andocata pentru certificarea inspectiei , aceasta expirand cu o zi in urma transportului conform date ANR , iar pe Canalul Macin din datele ce se cunosc la prezenta data nu exista doc pentru andocare nave .Confiscarea marfii si a mijlocului de transport se realizaeaza atunci cand nu se dovedeste cu certitudine provenienta materialului lemnos, (situatie diferita in cazul de fata ), si din fericire instanta este este masura sa hotarasca acest lucru.Din pacate sustragerile ilegale nu au loc in zona noastra , si nu din speciile plop si salcie , ci din esente tari , si in zona de munte cu camioane insotite de escorte .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *