Sindicaliştii din Poliţie cer verificarea protocoalele încheiate de MAI cu SRI, PÎCCJ şi DNA

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România cere ministrului Afacerilor Interne, printr-un comunicat oficial, să verifice protocoalelor de colaborare semnate cu SRI, Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie, menţionând că nu este de acord cu abuzuri în numele acestor documente.

„Doamnă ministru, vă solicităm să dispuneţi măsurile necesare pentru verificarea protocoalelor de colaborare încheiate de Ministerul Afacerilor Interne şi principalele instituţii ale statului, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Român de Informaţii, Agenţia Naţională de Integritate”, se arată într-un comunicat semnat de Adrian Diugu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România.

Sindicaliştii vor să se facă publice dacă aceste protocoale au fost încheiate în mod legal, când au fost semnate şi de către cine.

„Poate vă veţi întreba care este motivaţia care a condus la interesul organizaţiei noastre privind ‘colaborarea’ cu aceste instituţii şi de aceea vă transmitem faptul că membrii noştri, poliţişti sau poliţişti de frontieră, ne-au semnalat multe cazuri în care s-au confruntat cu ‘efectele’ acestor protocoale. Înţelegem necesitatea existenţei unor acte care să prevadă condiţiile de colaborare dintre Poliţia Română şi celelalte instituţii implicate în actul de justiţie sau pentru apărarea ţării, precum şi nevoia de informaţii. Cu toate acestea, nu suntem şi nu vom fi de acord cu amestecul altora în problemele poliţiei, cu subordonarea poliţistului român în relaţiile cu reprezentanţii altor instituţii sau cu abuzuri pe care unii le comit, invocând ‘protocolul”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *