Klaus Iohannis atacat de judecătoarea Gabriela Baltag în ședința CSM

Preşedintele Klaus Iohannis a fost criticat extrem de dur de judecătoare, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru participarea la şedinţa CSM de azi. Judecătoarea critică demersul CSM de sesizare a CCR, afirmând să magistraţii trebuie să aplice legea, nu să o redacteze. În ciuda faptului că la şedinţa CSM s-a susţinut că decizia sesizării CCR a fost luată în unanimitate, se pare că există cel puţin un membru CSM care nu a fost de acord. 

 

Mesajul judecătoarei Gabriela Baltag pentru colegii din CSM:

 

Stimaţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii,

Dragi colegi

Politica penală a unui stat nu o redactează magistraţii. Puterea judecătorească trebuie să respecte vocaţia constituţională a celorlalte două putere, motiv pentru care nu se poate interfera în activitatea acestora pentru chestiuni ce reprezintă strict de atributul lor.

Am speranţa ca justiţia nu va cădea în capcana întinsă de conflictele politice de moment, de posibile replici pe care şi le dau unii sau alţii dintre actorii politici.

Judecătorii aplica legile, nu le creează. Dacă este bună sau nu o reforma, fie ea şi… penală (aşa cum ni se solicită să ne pronunţăm explicit zilele acestea), este cine să ne spună.

Realitatea din ultimul timp ne-a dovedit că nu mai avem mult şi rămânem fără procedura penală. Curtea Constituţională are suficiente mecanisme să verifice, pe de o parte, respectarea atribuţiilor de către cei în drept să legifereze, iar pe de altă parte, să înlăture tot ce nu este în acord cu drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Nimeni nu mai vorbeşte astăzi despre principii, despre garanţiile pe care trebuie să le primească toţi cei care ajung în fata instanţelor, indiferent de gradul de jurisdicţie.

Mă aşteptam să văd un interes sporit pentru o temă care ar trebui să intereseze pe fiecare. Este justiţia în afară de orice influenţă nefericită, este la adăpost de orice curiozitate a serviciilor secrete? Nimeni nu şi-a asumat această temă până la capăt. Avem angajamentul ca după poziţia exprimată de Curtea Constituţională suntem la adăpost de orice pericol. Nu avem încă şi dovada… care implică responsabilităţi concrete.

Ce ar trebui să ne îngrijoreze este altceva. Dintotdeauna au fost persoane care au încercat să ne dea lecţii, să ne îndrume, potrivit viziunilor lor; se întâmpla acest lucru şi în ultimul timp. Ce nu ştiu aceste persoane este ca justiţia a existat dintotdeauna, indiferent de orânduire, de puterea celor îndreptăţiţi să surprindă sau nu o realitatea legislativă care uneori se intersectează şi cu nevoia de schimbare a societăţii.

Apreciez că este timpul să ne împlinim fiecare sarcinile, obligaţiile, să nu mai privim către locuri unde nu avem ce cauta. Justiţia are şansa ei, la fel şi legislativul şi executivul. Justiţia nu poate fi părtaşă la scene de incitare populară pe teme pe care mai apoi trebuie să le implementeze. Astăzi, unii spun că nu vor anumite legi, nu doresc anumite proiecte, iar mâine dacă vom continua în acelaşi mod vor striga că nu mai doresc instante! Spre ce ne îndreptăm este greu de spus, dar un lucru este sigur: pentru a fi dreaptă justiţia trebuie să rămână departe de conflictele pe care mai târziu este chemată să le dezlege! Aşa consider că trebuie să fie justiţia: fără prejudecăţi, fără părtinire!

Dragi colegi, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, nu permiteţi să devină Consiliu o scenă politică! Nu acesta este rolul nostru! Prezenţa intempestiva a preşedintelui ţării la şedinţa de astăzi a Consiliului reprezintă o evidentă imixtiune, de netolerat, în activitatea justiţiei. Vă rog să nu mai îngăduiţi alte lecţii, de principii, aşa cum în mod penibil s-a întâmplat în ziua constituirii actualului Consiliu, respectiv pe data de 06.01.2017.

 

judecător Gabriela Baltag

Membru în Consiliul Superior al Magistraturii”

32 de comentarii la „Klaus Iohannis atacat de judecătoarea Gabriela Baltag în ședința CSM

 • 1 februarie 2017 la 12:02
  Permalink

  „….conflicte politice de moment…”
  ?????? Chiar sunteti serioasa, doamna??

  Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 17:32
   Permalink

   Ei, serioasa! De unde-atata seriozitate?

   Răspunde
  • 19 februarie 2017 la 12:11
   Permalink

   Mirona , ce-ai zice sa-l ajutam pe domnul presedinte Johannis cu o intrebare pentru REFERENDUM ? Eu as propune una :
   „Dragii mei ROMANI de pretutindeni,sunteti de acord ca SRI sa ia mana JOS de pe JUSTITIE ???” …tot nu e inca hotarat ce sa ne intrebe !!!

   Răspunde
   • 11 martie 2017 la 20:23
    Permalink

    Eu propun sa punem intrebare ROMANILOR pentru referendum: „Dragi ROMANI din tara si din afara(diaspora) tarii vreti sa va mai fiu presedinte sau imi dau demisia ca sunt gasit penal am cumparat case cu acte false???”

    Răspunde
 • 1 februarie 2017 la 12:08
  Permalink

  borfasii au scapat de puscarie…cu averile lor uriase stranse prin furt si abuz…ce vrei mai mult…? Trezeste-te popor roman…!

  Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 14:40
   Permalink

   Acesti borfasi sunt PDL-isti, PNL-istii Blaga, Videanu, Udrea ,Basescu si toata familia lui CE MAI VREI ? PSD-istii nu au furat nici macar 5 % cit at furat ceilalti .

   Răspunde
   • 2 februarie 2017 la 21:18
    Permalink

    Gabriel ti-a zis cineva ca esti glumet? PSD-ul a fost la guvernare sau au avut putere de decizie 18 ani din 27 chiar de au fost alti presedinti,ei au fost in guverne majoritari.Informeazate,dar real

    Răspunde
  • 2 februarie 2017 la 11:06
   Permalink

   Borfasii gen Videanu, Basescu, Udrea, Blaga, Boc, Iohanis si multi altii ca si acestia au scapat neatinsi, ei si averile lor stranse fraudulos, cu totalul concurs si totala protectie a multlaudatelor institutii ale statului de drept din domeniul justitiei si nu numai. Multi dintre noi s-au trezit de foarte mult timp in privinta acestor aspecte, altii mai dorm inca si striga prin somn altora „Treziti-va!”. Ce ti-e si cu cosmarurile unora…! Le recomand o pastila de DEMOCRATIE, puritate 100%. Mai atenueaza din simptome!

   Răspunde
 • 1 februarie 2017 la 12:12
  Permalink

  Doamna Judecator ,vorba d-voastra ,,Judecătorii aplica legile, nu le creează”
  Ce ne facem cu infractorii care le creeaza -gen Dragnea numai in favoarea infractorilor.

  Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 14:41
   Permalink

   Acesti borfasi si cei mai mari din istoria tarii sunt PDL-isti, PNL-istii Blaga, Videanu, Udrea ,Basescu si toata familia lui CE MAI VREI ? PSD-istii nu au furat nici macar 5 % cit at furat ceilalti .

   Răspunde
   • 2 februarie 2017 la 15:30
    Permalink

    Daca se aproba OUG cu modificarea codului penal scapa si cei enumerati de tine, nu doar psd-istii pe care ii plangi !

    Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 14:44
   Permalink

   Acesti borfasi sunt PDL-isti, PNL-istii Blaga, Videanu, Udrea ,Basescu si toata familia lui CE MAI VREI ? PSD-istii nu au furat nici macar 5 % cit at furat ceilalti .
   Voi, cei tineri in loc sa va ganditi ce veti manca la pansie va arde de rascoala sa luati ce ? Mai mult cacat sa aveti ce roade , SUNTETI GENERATIA RATATA SI VETI MURI DE FOAME NU O SA AVETI PENSIE !!!

   Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 17:55
   Permalink

   Foarte bun acest unghi! Excelenta situatia! Ce va face Gabriela Baltag ? Va judeca pe o lege data de infractori? Va regreta ca a fost singura desteapta (intre ghilimele) care s-a gasit sa critice o stare de spirit absolut justificată?

   Răspunde
   • 11 martie 2017 la 17:27
    Permalink

    Ca intotdeauna, doamna Gabriela Baltag intervine cu profesionalism si la obiect. Ce pacat ca justitia noastra nu are mai multe personalitati de talia acestei distinse doamne judecatoare. Restul CSM-ului s-a facut de ras ,in pozitia „ghiocel” in fata presedintelui(care are macar o scuza,e profesor de fizica si paralel cu dreptul,desi ar trebui sa cunoasca si el macar Constitutia, ca sa nu mai calce mereu in strachini).

    Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 17:58
   Permalink

   Lasa-ma sa ghicesc cum se numeste licheaua…..ia sa vedem…hm…..Gabriela ….Gabriela Baltag, dom_le!
   Asa-i c-am ghicit?

   Răspunde
 • 1 februarie 2017 la 13:06
  Permalink

  Pai acolo in plin Consiliu de ce tacusi malc, de ce n-ai facut opinie separata si ai votat la fel cu ceilalti colegi de Consiliu? Daca Presedintele n-avea dreptul sa participe la sedinta de Consiliu, de ce n-ai spus asta in plina sedinta si vii sa o spui pe blog? Unde-ti era onestitatea in timpul sedintei? Acolo trebuia sa spui ceia ce-ai scris pe blog, madam.

  Răspunde
 • 1 februarie 2017 la 13:21
  Permalink

  FELICITARI pentru curaj asa gandeam si eu cu toate ca nu am studii juridice, sper sa-l puneti
  la respect pe D-ul Presedinte cu botul pe labe cum zic romani.
  Daca s-ar mai gasi cativa ca dumneavoastra tara asta ar arata altfel,fiecare sa-si faca treaba
  pentru care a fost ales . Incaodata bravo felicitari.

  Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 14:51
   Permalink

   O lichea psd-ista implantata in CSM. Presedintele Statului are dreptul de a participa la sedintele Guvernului , a CSM-ului , aparator al independentei justitiei. Aceasta judecatoare cnu intelege un lucru. Pentru Legi si Ordonante se cere si avizul CSM. Cine il cere? Politicul, bineinteles. O sa o vedem pe la antena 3 curgandu-i nasul.

   Răspunde
   • 11 martie 2017 la 17:33
    Permalink

    Soroş,nu e cazul sa fii nesimtit.Ce exprimare e asta? Presedintele nu se plimba ca voda prin loboda ,pe unde ii tuna lui in cap.Ai auzit de separatia puterilor in stat? Sant sigura ca nu,de-aia spui prostii.Ca sa iti raspund in termeni pe care ii poti intelege ,intreb : tu esti o lichea …sorosista??

    Răspunde
  • 19 februarie 2017 la 12:00
   Permalink

   da, Elena si eu cred ca doamna fost judecator Baltag nu se sfiieste sa spuna adevarul, indiferent cui, chiar si presedintelui tarii…pacat doar ca sunt voci putine , rare,iar cei din strada se aduna de multe ori dupa principiul turmei, fara sa analizeze inainte ce au de spus si de facut .Suntem prea blanzi si lasi, totdeauna asteptam sa faca altii si pentru noi,,,din pacate suntem o natie care dezbina , nu uneste, ne subminam reciproc si ne batjocorim…cum ,atunci sa ne respecte cei dinafara ??? clar ca ne fac „Hoti de lebede „prin Austria sau neam de tigani prin restul Europe !!! Ce sa mai vorbim de Parlamentul European !!! Numai bine, Elena !

   Răspunde
 • 1 februarie 2017 la 14:07
  Permalink

  O lichea psd-ista implantata in CSM. Presedintele Statului are dreptul de a participa la sedintele Guvernului , a CSM-ului , aparator al independentei justitiei. Aceasta judecatoare cnu intelege un lucru. Pentru Legi si Ordonante se cere si avizul CSM. Cine il cere? Politicul, bineinteles. O sa o vedem pe la antena 3 curgandu-i nasul.

  Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 14:43
   Permalink

   Acesti borfasi sunt PDL-isti, PNL-istii Blaga, Videanu, Udrea ,Basescu si toata familia lui CE MAI VREI ? PSD-istii nu au furat nici macar 5 % cit at furat ceilalti .
   Voi, cei tineri in loc sa va ganditi ce veti manca la pansie va arde de rascoala sa luati ce ? Mai mult cacat sa aveti ce roade , SUNTETI GENERATIA RATATA SI VETI MURI DE FOAME NU O SA AVETI PENSIE !!!

   Răspunde
  • 1 februarie 2017 la 15:19
   Permalink

   Prost mai esti. Presedintele poate participa la anumite sedinte ale Guvernului, ale csm(clubul sportiv maladiv), etc , doar daca este invitat,ai inteles? invitat.

   Răspunde
 • 1 februarie 2017 la 15:59
  Permalink

  LICHEA…putin spus!..Vipera..naparca! Musca pe la spate! Nu are pic de onoare!

  Răspunde
 • 1 februarie 2017 la 18:51
  Permalink

  Vă doare normalitatea? Vă place abuzul? Doriți un președinte autoritar? Tragem linie și avem rezultatul: marș înapoi la Ceaușescu. Ar mai exista corupție dacă dulăii care luptă cu ea, nu s-ar linge pe degete? Unde sunt corupții, hoții si banii furați, dacă de cel puțin 15 ani se luptă cu ea(ei), iar rezultatul e 0? Tara e varză, păduri, resurse, aut! cine trebuia să le păzească? Hai sa facem ca ucrainenii, patrule cetățenești, grupări paramilitare de luptă împotriva hoților și ne întoarcem în anii 50 când s-a legitimat comunismul.

  Răspunde
 • 3 februarie 2017 la 15:35
  Permalink

  Cand justitia e sublima, dar lipseste cu desavarsire:

  „Nimeni nu mai vorbeşte astăzi despre principii, despre garanţiile pe care trebuie să le primească toţi cei care ajung în fata instanţelor, indiferent de gradul de jurisdicţie.”

  Garantia e de obicei ca cineva care ti-a facut rau nu ajunge la puscarie, decat daca ti-a dat in cap sau te-a omorat. Politia si Procuratura sunt primele filtre care se ocupa de asta, apoi vine „justitia oarba si inceata”, care da o pedeapsa simbolica. Si apoi vine doamna de mai sus care indeamna la inactiune, cum ca asa e bine si corect.

  Adevarul nu il poti omori! E in saracia si furtul care ne inconjoara.

  Răspunde
 • 3 februarie 2017 la 19:12
  Permalink

  Doamna judecator afirma: „Astăzi, unii spun că nu vor anumite legi, nu doresc anumite proiecte, iar mâine dacă vom continua în acelaşi mod vor striga că nu mai doresc instante!”
  Cu tot respectul, doamna judecator, vrem legi, si vrem legi care sa ne protejeze de hoti, sa descurajeze comiterea de infractiuni, sa descurajeze abuzul si furtul! Vrem legi. Situatia de fata se refera tocmai la faptul ca nu vrem legi care sa dea liber la furat, la abuzuri si alte infractiuni. Vem legi, dar legi care sa-i pedepseasca pe cei care comit infractiuni, nu sa-i apere in detrimentul oamenilor condusi de valori morale.

  Răspunde
 • 19 februarie 2017 la 11:46
  Permalink

  Da, stimata doamna Baltag, tot respectul meu pt. curajul dvs. …ma intreb de ce nimeni nu a avut curajul sa comenteze gestul presedintelui Johannis ,cand i-a smuls primministrului Grindeanu microfonul din mana, la sedintza guvernului ,unde pres. Johannis s-a autoinvitat (Grindeanu afland de la SPP ca e pe drum si presedintele ). Este un gest mitocanesc, ,,,eu am simtit ca Dl. Grindeanu dorea sa spuna celor prezenti, ca nu el l-a invitat …mai ‘nainte cu cateva secunde, Dl, presedinte Johannis ii soptea ceva in ureche ,celui din stanga lui (Grindeanu ) !!! Toti am observat ,tot ce s-a intamplat, nimeni nu zice NIMIC,,,halal opinie publica !!! Incotro ne indreptam , doamna Baltag ??? De ce nu luptati la unison pentru respectarea legilor. a drepturilor cetatenilor ,,,indiferent de pozitia, numele sau imunitatile celor in cauza ??? Legea este data sa fie respectata nu interpretata la fiecare colt de strada , de aceea este LEGE si nu tocmeala !!! Daca domnul presedinte isi dedobandeste casa o data pierduta prin lege, ar insemna ca acel judecator de la tribunalul Brasov trebuie sa demisioneze din Magistratura, fiind un judecator slab ??? Va multumesc doamna Magistrat , anticipat , pentru raspunsurile pe care sper sa le primesc. Dumnezeu sa va binecuvanteze ! Sper sa ne deveniti Ministru al Justitiei, sunteti cred cea mai indreptatita persoana pt. aceasta FUNCTIE cu o pondere imensa intr-un STAT de DREPT ,doamna fost Judecator !!! S-auzim numai de bine ! Dumnezeu binecuvanteze acest popor mult prea bland !!!

  Răspunde
 • 12 martie 2017 la 8:42
  Permalink

  Furtul și hoția nu au denumire politica P.N.L.S-AU P.S.D. domni PROCURORI trebuie sa dea curs oricarei sesizari pe care o primesc in timp real și nu dupa 7, 8,10, ani atunci cind acel individ nu mai raspunde comenizilor primite . JUDECATORI la rindul lor trebuie sa judece cu inparțialitate și aiba grija ca tot prejudiciul sa se intoarca de urgența inapoi ,numai așa statul va putea sa prospereze ,nu HOȚI sa ramina cu tot ce a furat și sa li se adimistreze un 3 ani cu suspendare și apoi sa ne rida in fața și sa ne spuna cit de slabi putem fi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *