Politicienii lovesc din nou… 300.000 dintr-o lovitură

Ţara fierbe, Iohannis şi Dragnea îşi etalează orgoliile şi imaturitatea la ore de maximă audienţă.
Corupţii jubilează şi aprind pe capete lumânări pentru Dragnea, să-i ţină Dumnezeu orgoliul activ, altfel riscă să se transfere direct la zdup după terminarea mandatului.
Nesimţirea şi bătaia de joc au scos în stradă peste 300.000 de persoane, un număr record dacă ţinem cont de faptul că miza nu este una personală ci una colectivă.
Românii vor un stat de drept în care hoţii, indiferent de partidul din care provin, să plătească pentru jaful comis după fapta comisă, conform Codului Penal.
Cine fură un bou să plătească alături de cel care a furat un ou. O regulă simplă, de bun simţ.
Liberalii, perdanţii penibili ai alegerilor parlamentare, sunt extaz şi visează la răsturnarea guvernului pesedist până-n primăvară, doar-doar îi vor obţine iubitului preşedinte un guvern al lui, unul liberal.
După ce a stat în stradă îmbrăcat în culorile PSD, probabil în semn de mulţumire pentru gafa comisă, primadona de la Cotroceni, care încă nu a învăţat care-i sunt atribuţiile ce-i revin prin fişa postului, a început să dea ultimaturi guvernului PSD. Ioahannis printr-o postare pe facebook:
„Guvernul nu poate să treacă peste voinţa cetăţenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democraţie solidă este una în care majorităţile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că deţin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situaţii care a scos zeci de mii de români în stradă”, afirma Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook.
Nu prea înţeleg cum un preşedinte aflat în proces cu statul, pentru nişte case şparlite în mandatul de primar, îşi permite să dea lecţii de morală. Trebuie să menţionez faptul că preşedintele Iohannis nu a ţinut o audienţă în viaţa lui în timpul mandatului de primar al Sibiului. Amărăştenii nu aveau acces la primar, mă refer la instituţia în sine, pentru că sasul era alergic la pălmaşii care-i plăteau salariul.
Acum, cu 300.000 de oameni în stradă, şi-a amintit brusc, după o acuzaţie de organizator al unei mineriade, că „voinţa oamenilor nu poate fi ignorată”. Culoarea roşie i-a readus memoria şi democraţia în venele-i de preşedinte.
În lupta guvernului cu strada, preşedintele Iohannis s-a situat într-o opoziţie suspectă ţinând cont de scheletele din dulap şi de tăcerea de mormânt a liberalilor care mimează destul de prost delimitarea de PSD pe problema Ordonanţei graţiei şi a modificării Codului Penal.
Practic, la această oră, Iohannis e singur împotriva tuturor, chiar şi a propriului partid angrenat alături de PSD în tot felul de afaceri care mai de care mai suspecte.
Străzile din România au devenit dintr-o singură mişcare de albire a corupţilor din politică o imensă scenă pe care toată lumea ţipă împotriva unui guvern cu o vechime de nici 30 de zile, de la preşedintele ţării până la ultimul manifestant din stradă.
PSD a reuşit încă o performanţă, a câştigat alegerile cu o majoritate zdrobitoare şi doar în 30 de zile de la preluarea puterii a devenit ţinta a 300.000 de cetăţeni care-i neagă dreptul, şi pe bună dreptate, de a transforma corupţii în cetăţeni onorabili printr-o ordonanţă menită să le cureţe cazierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *