Moldovenii și bulgarii alături de români

Dacă până în acest moment toate protestele din diapora au fost organizate de români stabiliți în afară, două țări vecine și-au anunțat solidaritatea față de protestele din România.

Mii de oameni, cetățeni din Republica Moldova și din Bulgaria au anunțat că vor organiza proteste la Chișinău, respectiv  în Sofia în semn de solidaritate cu ceea ce se întâmplă în România.

Pe pagina protestului de la Sofia, România este dată ca un exemplu în lupta anticorupție, iar orice slăbire a sistemului ar ”fi un semn rău pentru Bulgaria” ”Dacă România ar face pași înapoi în lupta anticorupție ar fi un semn foarte rău pentru Bulgaria. În ultimii ani România a arătat cu succes că există speranțe pentru un stat de drept funcțional”, se arată pe pagina protestului de pe Facebook, citată de Hotnews.ro.

Un alt protest, în semn de solidaritate, va fi ținut la Chișinău, acolo unde va fi organizat un marș de susținere sub deviza: ”Doua state, aceiaș hoți”.

”Marșul solidarității se înscrie în contextul manifestațiilor masive din România, unde în ultimele trei zile au avut loc cele mai mari proteste de după Revoluție. Mai mulți activiști, reprezentanți ai societății civile, precum și membri ai Platformei Demnitate și Adevar susțin marșul”, relatează jurnal.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *