Soluția găsită de Sorin Ovidiu Bălan privind abuzul în serviciu: „Un procuror și un judecător, pentru abuz în serviciu, n-ar fi bine să răspundă penal?”

Jurnalistul de investigație, Sorin Ovidiu Bălan, a găsit o soluție de echilibru în scandalul OUG-urilor privind modificările aduse la Codul Penal și de Procedură Penală:

 

Să se retragă nenorocita asta de ordonanţă. Imediat! Foarte bine! Abuzul în serviciu să fie în continuare infracţiune. Şi mai bine. Dar nu ar fi mult mai bine ca să răspundă şi magistraţii pentru abuz în serviciu? Un procuror care a făcut un dosar unui inculpat care este apoi achitat de instanţă, n-ar fi bine să răspundă şi el penal? Pentru abuz în serviciu. Un judecător care dă o sentinţă aiurea, infirmată de CEDO, n-ar fi foarte bine să răspundă şi el penal, tot pentru abuz în serviciu? Sau aşa nu mai este bine? E bună legea, dar să nu ni se aplice nouă„, a spus ziaristul.

De remarcat că în cazul procurorilor și judecătorilor care greșesc fapta, se prescrie în șase luni. Nici vorbă să ajungă vreo decizie de la CEDO sau motivarea unei decizii superioare din altă instanță în șase luni. Tot termen de șase luni s-a pus și pentru prescrierea termenului de denunț in OUG. Mai exact, este prevăzută introducerea unui nou alineat la articolul 290 conform căruia denunţul se depune la organul de urmărire penală competent în termen de șase luni de la data săvârşirii faptei prevăzute de legea penală. Această prevedere intră în vigoare de la momentul publicării ordonanţei în monitor.

Un comentariu la „Soluția găsită de Sorin Ovidiu Bălan privind abuzul în serviciu: „Un procuror și un judecător, pentru abuz în serviciu, n-ar fi bine să răspundă penal?”

  • 4 februarie 2017 la 20:38
    Permalink

    Faci bani acasă!
    Atenție, oferta este specială! Faci bani rapid! Avem planuri mari de dezvoltare! Îți oferim siguranță! Cel mai important moment este acum! Lucrezi confortabil! Primești instrucțiuni complete! Te-ai săturat de șefi? Începe acum! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *