Întrevedere între Ministrul Consultării Publice și Dialogului și reprezentanții CNSLR-Frăția

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social Gabriel Petrea a avut joi, 9 februarie a.c. o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România-Frăția (CNSLR-Frăția).

În cadrul discuțiilor au fost prezentate pe de o parte prioritățile Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS), conform programului de guvernare iar de cealaltă parte au fost expuse problemele fiecărei organizații în parte. 

”Vă chem alături de mine în demersul de îmbunătățire a politicilor publice promovate de către Guvern și sper ca, împreună, să perfecționăm practicile de lucru existente în ceea ce privește dialogul social. Ținem cont de sugestiile și opiniile dumneavoastră, pentru că cetățeanul trebuie să fie în mijlocul deciziei politice.”, a sustinut Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social în cadrul discuțiilor.

„Intenția mea este de a trata cu maximă seriozitate toate demersurile actorilor sociali și de a facilita rezolvarea problemelor semnalate de dumneavoastră prin mecanismele dialogului. Doar alături și cu implicarea federațiilor sindicale vom avea politici publice care să se reflecte în progresul social”, le-a spus în timpul discuțiilor Ministrul Gabriel Petrea.

La rândul său Președintele CNSLR-Frăția, Leonard Sorin Bărăscu a asigurat conducerea Ministerului de sprijin în dezvoltarea unei culturi a dialogului: „Ne bucură deschiderea dumneavoastră, domnule Ministru. Suntem adepții unui dialog constructiv și considerăm că doar așa putem apăra interesele economice, sociale și profesionale, ale celor pe care îi reprezentăm.”

La întâlnirea cu Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social au participat din partea CNSLR-Frăția: Leonard Sorin Barăscu, Președinte, Florin Bercea, Prim-vicepreședinte, Iulian Pope, membru în Consiliul Național și Sorin Stan, Secretar general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *