Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea s-a întâlnit cu reprezentanții Blocului Național Sindical

Joi, 9 februarie 2017, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social Gabriel Petrea a primit delagația Blocului Național Sindical (BNS).

Subiectul întâlnirii l-a constituit proiectul de îmbunătățire a legislației existente din domeniul dialogului social și a pieței muncii. De asemenea au fost prezentate propuneri cu privire la transporturi, agricultură, industria de automobile, energie, construcții și materiale de construcții, cultură și industria de apărare – teme sectoriale considerate prioritare pentru organizațiile membre BNS.

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social a subliniat faptul că dialogul, pe marile subiecte care privesc întreaga societate, este o prioritate pentru Guvernul României, acesta aflându-se în Programul de guvernare 2016 – 2020.

„Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, în conformitate cu atribuțiile sale, va contribui în continuare la întărirea dialogului între toți actorii sociali din România, pilon esențial pentru creșterea competitivității într-o economie sănătoasă. Proiectele importante trebuie realizate prin consultarea permanentă cu cetățenii, mecanism fundamental în decizia politică”- Ministrul Gabriel Petrea.

Delegația Blocului Național Sindical a venit cu o serie de propuneri în ceea ce privește stimularea dialogului între toți actorii. ”Considerăm necesar relansarea dialogului social prin implicarea sindicatelor și patronatelor din România ca principali actori alături de Guvern în elaborarea unor politici publice corecte și coerente.” Dumitru Costin, Președinte BNS.

Totodată în cadrul discuțiilor s-a convenit ca lunar sau ori de câte ori este nevoie, conducerea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social să aibă întrevederi cu fiecare federație sindicală în parte, iar problemele prezentate de aceștia să fie înaintate în scris Prim-ministrului și ministerelor de resort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *