Război total în PSD! Dragnea și Grindeanu se luptă pentru funcția supremă din partid. România TV, implicată în scandal

Războiul politic din ultima perioadă, acompaniat de proteste de stradă, a declanșat un conflict și în interiorul PSD. Dincolo de aspectul de monolit, în principalul partid de guvernământ se conturează două tabere importante și alte două grupări care așteaptă la cotitură.

 

Ordonanța 13 a reușit nu doar să genereze tensiuni sociale, ci și să tulbure apele în PSD. Conflictul dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu (semnalat ca un zvon la momentul abrogării OUG 13 și la momentul demisiei lui Iordache – decizii care i-ar fi aparținut premierului, în ciuda opoziției lui Dragnea) este confirmat de surse din interiorul partidului, dar și de evenimentele din ultimele zile.

Potrivit surselor din PSD, Dragnea ar pune la cale o operațiune prin care Grindeanu ar trebui să fie făcut responsabil de tot scandalul din jurul OUG 13. Premierul ar fi scos țap ispășitor în primul rând în partid, dar și pentru opinia publică. Această manevră ar fi o urmare a faptului că din ce în ce tot mai mulți lideri PSD din țară încep să comenteze, nemulțumiți de gaura de imagine în care a fost aruncat partidul.

Chiar dacă Dragnea este președintele PSD, Grindeanu emană forță prin funcția pe care o deține, funcție din care nu poate fi înlăturat ușor. Astfel, mai multe organizații ar fi de partea acestuia într-un conflict deschis cu Dragnea, în special cele din Moldova, care au ieșit în pierdere la momentul împărțirii funcțiilor. Și deja celebrul primar al Iașului pare să fie în tabăra lui Grindeanu.

 

Se ascut săbiile în tabăra lui Liviu Dragnea

De partea cealaltă, Dragnea ar fi avut o întâlnire cu liderii de filiale din sudul țării, pentru contracararea oricărei tentative de puci în partid. Liderul PSD, Liviu Dragnea, are parte de un curent de opoziţie în partid, pentru prima oară de la preluarea conducerii PSD. În presă au apărut informaţii conform cărora 14 parlamentari PSD se pregătesc să rupă partidul şi să formeze un nou partid, pe modelul UNPR.

Surse din PSD ne-au precizat că în acest weekend Liviu Dragnea a avut mai multe convorbiri cu liderii de filiale din sudul ţării, cei care îi asigură sprijinul masiv pentru conducerea partidului.

Liviu Dragnea le-a cerut acestora să fie pregătiţi pentru orice scenariu, inclusiv cel în care vor asista la un puci în interiorul partidului. De asemenea, Dragnea le-a transmis acestora că vor fi executaţi rapid şi fără prea multe explicaţii cei care vor avea ieşiri publice împotriva actualei conduceri a partidului.

Liderul PSD a transmis mesaje prin care a explicat că nu se aşteaptă la o mişcare tectonică în interiorul PSD, însă dacă vor fi lideri care ies în faţă cu atacuri, atunci toată structura de conducere a PSD trebuie să fie unită şi să răspundă imediat atacurilor.

Surse din PSD ne-au precizat că primii care vor răspunde atacurilor vor fi locotenenţii lui Liviu Dragnea, iar pe fondul scandalului din partid, liderul PSD va avea motive de excludere a răzvrătiţilor.

Pe lângă cele două tabere importante care s-au conturat în PSD ca urmare a scandalului din jurul OUG 13, alți doi lideri aștepată la cotitură, alături de proprii adepți. Primul este fostul premier Victor Ponta, cel care este reevaluat în această perioadă până și de dușmani, ieșind câștigător dintr-o comparație cu Dragnea. Fostul premier are un grup puternic de susținători în partid, foști miniștri și nu numai, lăsați în afara funcțiilor de actualul președinte al PSD.  Al doilea lider care ar putea emite pretenții este Gabriela Firea. Însă, potrivit surselor din partid, primarul Capitalei nu-și dorește să intre într-un război cu liderii partidului, ci este adepta unui joc pe termen lung.

Un război în toată regula, pe față, ar putea izbucni în curând în PSD. Dovadă stă și faptul că au fost demarate diverse manevre prin intermediul brațelor media aservite.

 

Cancan.ro și România TV se implică în scandalul din PSD

Un exemplu pare să fie și articolul dintr-o publicație tabloidă, în care premierul apare la masă cu doi lideri PSD, descriși ca interlopi. Imaginile au fost preluate și de RTV, care a surprins pe toată lumea prin atacul la adresa lui Grindeanu. România TV a lansat duminică seara un atac dur la premierul Sorin Grindeanu, prezentând imagini filmate de site-ul Cancan.ro din care reiese că acesta ar fi petrecut sâmbătă la un restaurant din Herăstrău alături de afaceristul Petrică Hogea, despre care RTV arata că a fost condamnat la închisoare.
România TV a prezentat pe larg trecutul lui Hogea şi a insistat asupra prezenţei lui Grindeanu într-un anturaj nepotrivit. Ziaristă Corina Dragotescu a comentat pe un ton foarte dur imaginile.

Alături de cei doi, la masă ar mai fi fost şi Ion Arsene, fost deputat implicat într-un scandal sexual.

România TV, post fondat de Sebastian Ghiţă, este folosit după fuga acestuia din ţară de Liviu Dragnea pe post de principal instrument de propagandă al PSD. Informaţii despre o posibilă ruptura intre Dragnea şi Grindeanu au apărut în ultima săptămână, după ce Grindeanu ar fi decis peste capul lui Dragnea să abroge OUG 13. Astăzi, liderul PSD Mihai Chirica (Iaşi) l-a indicat în premieră pe Grindeanu drept posibil preşedinte al PSD în locul lui Dragnea.

Un comentariu la „Război total în PSD! Dragnea și Grindeanu se luptă pentru funcția supremă din partid. România TV, implicată în scandal

  • 13 februarie 2017 la 13:27
    Permalink

    Nu mai mintiti despre Grindeanu ! Pozele si filmarile erau de un an, din 2016! Cine va plateste, sa-l denigrati?
    Orientati-va spre adunatura de zombi, din piata, care destabizeaza tara, la comanda lui Iohannis !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *