Dictatura surzilor

Strada urlă, Dragnea îşi pune votanţii să-i susţină guvernul prin semnături aruncate în pragul uşilor. Cu un dosar la activ pentru înregimentarea morţilor pe listele de vot, se pare că liderul nu a scăpat de această meteahnă deşi a fost lăsat fără scaunul de premier.

 

PSD strânge semnături pentru susţinerea Guvernului Grindeanu şi continuarea programului de guvernare, un program mamut cu foarte multe amendamente secrete mai mult sau puţin ilegale.

Liderii filialelor au fost puşi să adune câte 40.000 de semnături de căciulă, ca PSD să afirme la conferinţele de presă că cei 1,8 milioane de votanţi ai lor sunt mai mulți decât cei 70.000 din Piaţa Victoriei.

Nimic despre încercarea grosolană, mârlănească de schimbare a Codului Penal, despre favorizarea mafiei, despre protejarea clientelei politice şi cheltuirea abuzivă a bugetului de stat.

Dragnea şi ai lui vor să salveze Guvernul Grindeanu, singurul guvern din România care se bucură de o protecţie toatală. Până şi PDL-ul lui Traian Băsescu a schimbat vreo trei, greii lui Dragnea sunt intangibili.

Capii PSD refuză să audă acuzaţiile lansate de manifestanţii din întreaga ţară, acuzaţii strigate, scandate la ceas de seară  pe muzică sau în versuri. Adevărul le ucide capacitatea de concentrare, pierd numărul dosarelor penale în care sunt implicaţi.

O veste extrem de proasă ne-a parvenit luni seara de la o instanţă din Alba Iulia care a dezincriminat abuzul în serviciu.

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta fusese condamnat pentru abuz în serviciu şi a contestat pedeapsa în baza hotărârii CCR referitoare la articolul din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu. Funcţionarul public primise decizie definitivă de condamnare pentru abuz în serviciu în primăvara anului trecut, informează Digi24. A fost acuzat că, la organizarea unui concurs de angajare, a încălcat prevederile unei Hotărâri de Guvern. Conform CCR, abuzul în serviciu îl constituie încălcarea unui act normativ cu putere de lege, adică o lege sau o ordonanţă a guvernului, nu şi o hotărâre de guvern. Decizia 405 a Curţii a fost dată pe 15 iunie 2016 şi, în baza ei, bărbatul a contestat condamnarea primită. Este prima decizie definitivă a unei instanţe din ţară care are la bază Decizia CCR.

A fost primul pas, noroc că în România nu funcţionează legea precedentului, altfel instanţa ar face prăpăd, corupţii din PSD nici n-ar mai avea nevoie de ordonanţă de guvern, istanţa i-ar absolvii de toate păcatele comise în interes personal sau de grup.

Cea mai mare surpriză a venit din partea unor actori şi nu numai, cum este cazul actriţei Draga Olteanu-Matei care a aruncat cu insulte în demonstranţi. Aşa-zisa doamnă a declarat că nu pactizează cu proştii care manifestează inutil în pieţele publice. Că politicienii vor decide indiferent de numărul manifestanţilor şi manifestaţiilor.

Probabil, dacă ne uităm de-a lungul istoriei, astfel de manifestaţii n-au schimbat dintr-o dată lumea, au făcut-o paşi mici aproape insesizabili.

Dar un lucru este cert, omenirea a evoluat ca sistem administrativ datorită „nebunilor” sau „proştilor” care şi-au pus pielea la bătaie pentru obţinerea unor drepturi, a unor drepturi de care beneficiază şi Draga Olteanu-Matei şi alţii ca ea.

„Proştii” din stradă s-au gândit la binele comun, pentru că „proştii” din stradă au înţeles că o societate normală devine funcţională în momentul în care legea nu se aplică arbitrar, altfel se ajunge la dictatură.

La fel de adevărat este şi faptul că la noi statul acţionează împotriva cetăţenilor, un motiv în plus pentru schimbarea sistemului şi implemenatrea unui sistem nou menit să funcţioneze în favoarea celor care susţin financiar statul, şi aici mă refer la cadrele didactice, medicale, actorimea, funcţionărimea etc.

Toate aceste categorii profesionale sunt susţinute cu banii obţinuţi din cotizaţiile plătite de „proştii” din stradă, aşa că… „ciocul mic”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *