Directorii unităţilor şcolare, imuni la acţiunile de violenţă ale elevilor

Raportul de activitate al Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe anul trecut a dezvăluit, încă o dată, dacă mai era nevoie, dezinteresul manifestat de directorii unităţilor şcolare în privinţa acţiunilor de violenţă ale elevilor. Poliţiştii susţin că majoritatea infracţiunilor sesizate privesc comiterea unor fapte de lovire, agresiuni spontane de mică intensitate, respectiv sustrageri de telefoane mobile din obiectele vestimenatre şi genţile elevilor, lăsate nesupravegheate în clasă şi alte locuri specifice, laboratoare şi săli de sport.

 

Aceştia mai precizează că toate faptele sunt comise pe fondul unor conflicte spontane, ce pot degenera însă, în măsura în care nu sunt tratate cu toată seriozitatea.

Mare parte dintre infracţiuni ar putea fi evitate dacă conducerea unităţilor şcolare ar aplica măsuri coercitive pentru elevi pe linia absenteismului şi abandonului şcolar şi lipsa unui control adecvat la ieşirea elevilor din unităţile de învăţământ pe durata orelor de curs. Un alt factor ţine de implicarea profesorilor, de lipsa de supraveghere sau supravegherea superficială a elevilor de către aceştia, în special de profesorii de serviciu pe timpul pauzelor.

Părinţii au partea lor de vină din cauza lipsei de comunicare cu unităţile şcolare, aceştia neimplicându-se în educarea şi supravegherea copiilor atât cu privire la alegerea anturajului cât şi a modului de comportare, sub pretextul că nu mai au autoritate asupra lor sau suficient timp să-i suprevegheze. Celelalte cauze ar fi lipsa unor sisteme tehnice de supraveghere şi neluarea unor măsuri de securizare a bunurilor.

Un comentariu la „Directorii unităţilor şcolare, imuni la acţiunile de violenţă ale elevilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *