Dragnea amputează legislaţia din România, pentru că pesediştii nu au timp să citească legile

Întâlnire de lucru în PSD. Liderul  Liviu Dragnea şi-a chemat armata sub steaguri, pentru a-şi transmite ultimele indicaţii. Cea mai importantă: cine ciripeşte secrete presei zboară, din partid!

 

O regulă însuşită de toţi activiştii lui Dragnea, primii care s-au conformat acestei noi politici au fost parlamentarii. Cu toate că funcţia pe care o deţin este una în interes public, în interesul celor care i-au trimis în Parlament, aleşii neamului, cu foarte mici excepţii, refuză să dea raportul cu privire la activitatea din Legislativ. Este foarte adevărat că, pentru unii, ar putea fi interpretată şi ca o chestiune de bun simţ: nu poţi da raportul pe frecatul mentei sau pe ilegalităţile comise de liderii partidului.

Tot la reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, Dragnea a promis primarilor că va călca şi peste cadavre pentru a le oferi posibilitatea să fure aparent legal din banul public, pentru că distincţia dintre legalitate şi oportunitate va fi definită „indiferent de presiuni”, în Parlament, în condiţiile în care administraţia publică trebuie să iasă „din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze” documentele cu iz penal.

Potrivit declaraţiilor liderului PSD, un primar poate încălca legea după bunul plac, nu după rigorile legii, doar pentru faptul că a fost ales:

„Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, în mod clar, distincţia dintre legalitate şi oportunitate. Oportunitatea e a celui ales în mod legitim într-un proces democratic, o dă legimitatea unui vot, obligaţiile asumate în campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul Local pentru a dezvolta comunitatea, aşa cum crede acel Consiliu Local”.

Liderul PSD este extrem de nemulţumit atât de legislaţia stufoasă din România, o ţară cu 20.000 de legi imposibil de citit de primari, cât şi de faptul că „prea multe instituţii îşi dau cu părerea despre oportunitate”.

„Administraţia publică trebuie să iasă din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze, cu primari care nu ştiu dacă ce fac azi e interpretat peste un an sau zece”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Un comentariu la „Dragnea amputează legislaţia din România, pentru că pesediştii nu au timp să citească legile

  • 22 februarie 2017 la 7:00
    Permalink

    Foarte adevarat, un ales local nu are obligatatia sa fie absolvent de drept sau sa aiba angajat jurist. El trebuie sa fie un bun gospodar al localitati si sa gestioneze bine bani rezultati din taxe si impozitein folosul comunitati. Cu cat mai simplu cu atat mai bine.Parerea mea

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *