Întrevedere între premierul Sorin Grindeanu și ministrul de externe al Republicii Coreea, Yun Byung-se, aflat într-o vizită oficială în România

Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a primit luni, 20 februarie, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Republicii Coreea, Yun Byung-se, aflat într-o vizită oficială în România.

 

Cei doi oficiali au apreciat Parteneriatul Strategic ce leagă România și Republica Coreeană, exprimând dorința de a dezvolta, în continuare, relațiile bilaterale, în special în domeniile economic și comercial. De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a subliniat că intensificarea dialogului politic este un mijloc important de impulsionare a cooperării bilaterale româno-coreene.

În cadrul discuțiilor, premierul român și ministrul afacerilor externe coreean au remarcat domeniile cu un potențial semnificativ de dezvoltare a cooperării. Printre acestea sunt transporturile (infrastructura de transport), energia (sisteme de stocare a energiei și smart grids), sănătatea (infrastructura medicală) și IT&C. Ministrul de externe coreean a evidențiat parcursul ascendent pe care s-a înscris, în ultima perioadă, cooperarea în domeniul turismului, arătând că există în continuare potențial de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *