După desfiinţarea grupării din Zăvoi, foştii “municipali” s-au împrăştiat şi şi-au găsit echipe în ligile superioare din fotbalul vâlcean

Nimic nu a mai rămas din lotul care a terminat sezonul trecut la CSM Râmnicu Vâlcea. Aproape toţi fotbaliştii şi-au găsit noi angajamente, unii dintre ei în străinătate, o mare parte la formaţii din eşalonul secund, doar trei în Liga I. În timp ce toate formaţiile din Liga a II-a au început pregătirile şi sunt în cantonamente centralizate, gruparea din Zăvoi practic mai există doar printr-un birou aflat la stadionul municipal din Zăvoi.

Cinci ex-municipali, în Germania

Ovidiu Mihai, Bogdan Geantă şi Rareş Cucui au ales să îşi continue activitatea la echipe din eşaloane secunde din străinătate. Ovidiu Mihai s-a întors la CSM la începutul sezonului competiţional, după ce fusese împrumutat la o altă echipă şi a jucat destul de puţin pentru trupa antrenată de Ionel Jerry Gane. El va evolua în perioada următoare la Cosmos Aystetten, în liga a VI-a din Germania. Tot la această echipă va evolua şi Bogdan geantă, una din marile speranţe ale fotbalului vâlcean, încă din perioada în care Damila Măciuca evolua în eşalonul al treilea, în sezonul în care a promovat în eşalonul inferior. Bogdan a fost la un pas să se despartă de CSM şi în vara trecută, dar a rămas la insistenţele tehnicianului Gane şi a managerului general, Lucian Munteanu. Cel mai probabil, Bogdan şi Mihai vor completa fotbalul şi cu joburi în Germania. Tot în campionatul din această ţară va evolua şi un alt fotbalist format de CSM, portarul Angelc Prvulovic, care a semnat cu echipa Spvgg 05 Frankfurt-Oberrad, din Liga a VI-a. În fine, în Germania îşi caută o nouă echipă şi Rareş Cucui, fotbalist care se despărţise de CSM înainte de finalul anului 2016, după o accidentare care a dus la o intervenţie chirurgicală şi o recuperare dificilă şi destul de lungă. Cucui mai are şi varianta de a pleca în Austria.

Fotbaliştii împrumutaţi s-au întors la echipele – mamă

În acest sezon CSM a mizat şi pe câţiva fotbalişti împrumutaţi de la alte echipe. Toţi s-au întors la formaţiile de unde plecaseră. Astfel, Vlad Muţiu şi-a reluat antrenamentele la Dinamo Bucureşti, acolo unde o să-i fie foarte greu să îşi câştige un loc în echipa câinilor, având în vedere că este pe post cu Penado şi cu vâlceanul Laurenţiu Brănescu. Uşor nu o să-i fie nici lui Cătălin Căbuz, cel care s-a întors la lidera actuală şi Liga I, Viitorul Constanţa, dar care o să fie împrumutat la o altă formaţie. Stephan Drăghici a plecat şi el la CS Universitatea Craiova, fiind unul dintre fotbaliştii care au şanse mari să explodeze în viitor, mai ales că este căpitanul echipei naţionale de juniori. În ceea ce-l priveşte pe Manuel Mocanu, acesta se întoarce la FC Ardealul şi cel mai probabil aşteaptă o nouă destinaţie.

Samson, Buşu şi Stana, la Pandurii

Trei fotbalişti care au încheiat anul la CSM au urcat un eşalon şi deja joacă pentru echipa de prim eşalon, Pandurii Târgu Jiu. Este vorba de Samson Nwabueze, Sorin Buşu şi Daniel Stana. Samson este nigerian şi este stabilit în Râmnicu Vâlcea, în timp ce Sorin şi Daniel au jucat pentru CSM doar în prima parte a acestui sezon compatiţional. Stana şi Nwbueze au fost titulari în multe dintre partidele acestui campionat, în timp ce Buşu a prins mai rar primul unsprezece, în locul său Gane preferând să-l folosească pe juniorul Denis Dumitraşcu. Tot la Pandurii Târgu Jiu joacă şi Dragoş Firţulescu, cel care a plecat din Zăvoi înainte de startul acestui sezon, în Dubai, acolo unde nu şi-a găsit un nou angajament. În fine, portarul Daniel Popescu a trecut şi el pe la CSM, fiind împrumutat în acea perioadă chiar de la Pandurii, la cererea tehnicianului Erik Lincar.

„Colonie” vâlceană” la gruparea lui Rufă

Patru foşti componenţi ai echipei CSM Râmnicu Vâlcea vor evolua la fostul CSM, adică la Metalul Reşiţa, ultima clasată din eşalonul secund. Clubul al cărui acţionat principal este Cătălin Rufă a luat o gură de oxigen importantă după transferul lui Bogdan Vătăjelu de la CSU la Sparta Praga, urmând să încaseze o sumă importantă. Aşadar, Octavian Vasile, Florian Pârvu, Cristi Munteanu şi Mihai Dina vor merge să joace la formaţia care îşi desfăşoară partidele de pe propriul teren la Snagov. Vasile şi Pârvu au mai evoluat la gruparea reşiţeană. Echipa o să aibă ca obiectiv salvarea de la retrogradare şi apoi formarea unui lot care să atace promovarea. Interesant este că s-a zvonit că Metalul ar putea să revină cu tot cu Rufă în Zăvoi, dar mutarea este greu de realizat, în condiţiile în care Metalul va primi sprijin financiar de la Consiliul Local de la Snagov.

Radu Georgescu şi Ionuţ Marian, la CS Şirineasa

Şase dintre fotbaliştii care au jucat la CSM în acest sezon îşi vor continua activitatea în Liga a III-a. Astfel, căpitanul Cătălin Pârvulescu a avut mai multe oferte, chiar şi de la Pandurii, dar a preferat să meargă la FC Sibiu, formaţie care în mod normal va promova fără probleme la finalul acestui campionat. Într-o situaţie identică este Costin Stoica, noul atacant de la CSM Piteşti, grupare care nu are cum să mai piardă accederea în Liga a II-a. Radu Georgescu şi Ionuţ Marian, doi dintre juniorii de perspectivă de la Vâlcea vor rămâne acasă, la CS Şirineasa şi vor încerca, alături de tehnicianul Gabriel Mangalagiu, să salveze echipa de la retrogtradare. În fine, Adrian Cârstea va juca pentru echipa craioveană, CS Podari în timp ce Grigore Ceapă va evolua pentru o altă echipă de Liga a III-a, Atletic Bradu, acolo unde este şi fostul său coleg, Andrei Marin, dar şi tehnicianul Adrian Dulcea. Tot la Bradu a ajuns şi o fostă „Viperă Albastră”, atacantul Adrian Codin, ultima dată la FCM Baia Mare şi Oltul Dăeşti.

Piscanu la Mioveni, Cristea la Călăraşi, Dumitraşcu la Chindia, Neag la Juventus

Cosmin Piscanu, încă aflat în perioada junioratului, a plecat la CS Mioveni, formaţie antrenată de Sandu Pelici şi unde sunt o mulţime de alţi fotbalişti din Zăvoi, în frunte cu căpitanul Ionuţ Stoica şi continuând cu Marius Staicu, Dani Iancu, Marius Tomozei sau Edi Stoica. Deocamdată, însă, juniorul născut la Piteşti nu a semnat cu gruparea argeşeană. El a mai fost în probe şi cu o altă echipă de eşalon secund. CS Afumaţi. În ceea ce-l priveşte pe Călin Cristea, acesta a ales să meargă la o altă echipă care are probleme financiare şi despre care se spunea că nu ar putea să nu termine campionatul, Dunărea Călăraşi. Denis Dumitraşcu este în probe la una din echipele puternice ale seriei, Chindia Târgovişte, acolo unde s-a mai dus şi juniorul Robert Bloţu, dar şi portarul Căbuz, aflat sub contract cu Viitorul Constanţa. Denis Dumitraşcu şi Cosmin Piscanu au fost titulari de drept la CSM Râmnicu Vâlcea. În fine, un fotbalist ale cărui evoluţii au fost apreciate la CSM, Ionuţ Neag, a fost pe lista Pandurilor din Târgu Jiu, dar a ales să rămână în eşalonul secund, la lidera Juventus Bucureşti, acolo unde activează şi fostul secund de la CSM, Fane Nofitovici. În acest moment nu sunt informaţii în ceea ce-l priveşte pe atacantul Florin Costea, despre care se zvonea că ar putea să ajungă la UTA Arad, dar care cel mai probabil îşi caută un angajament în ţările din Golf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *