SJU Vâlcea, executat de 2,2 milioane de lei de ginecologul Marian Stoica

Tun de 22 de miliarde de lei vechi la Spitalul Judeţean Vâlcea dat de ginecologii angajați pe ștatul de plată al Maternităţii! Artizanul afacerii este chiar fostul director, Marian Stoica, actualmente membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Fostul director şi colegii din dotare şi-au pontat, începând cu anul 2008 până în 2014 ore suplimentare cu sporuri pentru condiţii deosebite, în cuantum de 75%.

În 2010, activitatea SJU a fost  redusă la limită  din cauza furnizorilor de servicii care au cerut blocarea conturilor spitalului, pe motiv de neplată a serviciilor facturate.

Potrivit conducerii  CAS din perioada respectivă, aproape 92% din fondurile pe care conducerea spitalului le primea  de la Casa de Asigurări de Sănătate erau folosite pentru plata salariilor. Restul, adică 8%, erau folosiţi  pentru plata materialelor sanitare, a medicamentelor, a oxigenului, a apei, a curentului, a gazului etc.

 

Directorul Maternităţii, ginecologul  Marian Stoica, fostul cuscru al fostului şi actualului primar Mircia Gutău, a dat Maternitatea în judecată, deci s-a acţionat singur în judecată, pentru plata salariilor suplimentare, fără a angaja un avocat şi pentru spitalul pe care-l conducea.

Astfel, cum era de aşteptat, în ziua procesului,  Maternitatea a rămas nereprezentată. Stoica nu a făcut recurs împotriva sentinţei civile,  iar medicii au câştigat fără probleme cele 22 de miliarde de lei vechi cerute pentru serviciile neprestate.

 

SJU, executat de un membru al Consiliului de Administraţie

Săptămâna trecută, fostul director Marian Gheorghe Stoica a executat Spitalul Judeţean. Acesta  pretinde suma de 78.142 lei, în baza unei somaţii emise de un executor judecătoresc, sumă reprezentând sporul pentru condiţii deosebite în cuantum de 75% din salariul de bază şi cheltuieli de executare silită:  69.627 lei reprezintă sporul pentru condiţii deosebite în cuantum de 75% din salariul de bază, începând cu data de 17.12.2008 până în 31.05.2014, actualizat cu indicele de inflaţie până la data de 31.12.2016, şi 8.515 lei reprezintă cheltuieli de executare silită. Somaţia a fost emisă în data de 30.01.2017.

Somaţia a fost trimisă în urma unei hotărâri judecătoreşti ţinută sub şest până la expirarea datei de atacare în instanţă.

Nesimţirea lui Stoica nu se opreşte aici. Acesta a solicitat executorului judecătoresc executarea silită a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea prin toate mijloacele legale, în vederea recuperării sumei, mergând până la blocarea conturilor SJU Vâlcea.

Din documentele  executorului judecătoresc reiese  faptul că, în baza ștatului de plată din noiembrie 2014, înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea sub numărul 21828/11.12.2014, medicului Marian Stoica i-a fost achitată suma de 16.548 lei şi suma de 18.427 lei conform ștatului de plată din noiembrie 2015. Sume pe care Stoica nu ştie cum să le ia… s-a încurcat în calcule. În prezent, in urma efectuării unei expertize contabile, medicul Stoica ar avea de încasat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea suma de 69.627 lei, reprezentând spor pentru condiţii deosebite de 75% din salariul de bază, calculat pentru perioada 17.12.2008 şi până la 31.05.2014, actualizat până la data de 31.12.2016. În baza încheierii judecătoreşti nr. 203/90/2010, medicul ginecolog Marian Stoica a încasat în decembrie 2014 suma de 23.593 lei, iar în decembrie 2015 – 23.593 lei… dar mai vrea… şi el, şi colegii săi de breaslă.

 

Ponoran refuză să discute

Din spirit de castă, actualul director, chirurgul Dan Ponoran a refuzat să comenteze situaţia. Cert este că SJU riscă o nouă blocare a conturilor din cauza unor medici care au făcut din slujba de la stat o afacere extrem de profitabilă.

În ultimele șase luni de zile, directorul Ponoran a plătit 22 de miliarde de lei vechi pentru plata acestor „drepturi salariale” obţinute ilegal, pe şest, prin conflict de interese, de către fostul director Marian Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *