CE, prin comisarul european Pierre Moscovici, este împotriva reducerii taxelor și a creșterii salariilor și pensiilor din România

Comisarul european pentru Afaceri economice şi Financiare, Pierre Moscovici, a declarat miercuri, la Bruxelles, că previziunile de iarnă ale Comisiei Europene indică faptul că România va rata ţinta de deficit bugetat atât în acest an cât şi în 2018 şi a precizat că aşteaptă din partea Guvernului de la Bucureşti „anunţuri credibile” legate de „măsurile necesare pentru a asigura încadrarea în pactul” de stabilitate bugetară, scriu cei de la HotNews.ro.
„Vă informez că am trimis o scrisoare autorităţilor române pentru a sublinia riscul de depăşire a pragului de deficit în acest an şi anul viitor”, a spus Moscovici, într-o conferinţă comună de presă cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte CE pentru euro şi dialog social. Conferinţa a fost prilejuită de Semestru european, pachetul de iarnă privind progresele realizate de statele membre în domeniile social şi economic.
Potrivit lui Moscovici a precizat că estimările de iarnă ale Comisiei indică un deficit de 3,6 % din PIB în acest an şi, dacă se menţin actualele politici, de 3,9% din PIB în 2018.
Aceste dezvoltări provin dintr-o serie de reduceri de taxe combinate cu majorări de salarii şi pensii, a subliniat Pierre Moscovici.
„Am îndemnat autorităţile române să anunţe în mod credibil, în timp util înainte de estimarea de primăvară, măsuri necesare pentru a asigura încadrarea în pactul bugetar”, a afirmat Moscovici.
De notat că aceste declaraţii ferme vin după ce ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a fost la Bruxelles la începutul acestei săptămâni unde a discutat exact cu Valdis Dombrovskis şi cu Pierre Moscovici despre evoluţiile macro-economice ale României şi bugetul pentru 2017.

10 comentarii la „CE, prin comisarul european Pierre Moscovici, este împotriva reducerii taxelor și a creșterii salariilor și pensiilor din România

 • 24 februarie 2017 la 9:02
  Permalink

  Ia sa ne spuna domnul Moskovici, cat deficit au avut Spania, Italia, Franta..

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 9:12
  Permalink

  Dar cine il intreaba pe domnul Moscovici?? Noi am fost intrebati cand SMIC-ul a fost stabilit in Franta?
  Si cand ar trebui sa se MAREASCA ( de parca ar fi vorba de milioane!!) pesniile si salariile daca nu atunci cand avem crestere economica de 5% (conf. EUROSTAT) si inflatie de 1%? Il caut pe net sa-i spun vreo doua acestui MARE politichian!!

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 10:08
  Permalink

  Romania nu se poate masura cu Spania,Franta,Italia….tarile astea nu au coruptia,inconstienta,economia si dezvoltarea tarii noastre.
  CE nu vrea saracia poporului….vrea taierile salariilor grase din parlament,guvern,banci….Mugur Isarescu cat salar are….25.000€/lunar. E corect ca un pensionar sa aiba o pensie de 400lei/luna,alocatia unui copil 85lei/lunar?
  Romanu-i dracu….hulpav!!!!

  Răspunde
  • 25 februarie 2017 la 8:48
   Permalink

   De unde știi toate astea,Mariana?Credeam că știi ceva și de cei care și-au dobândit case fără număr ”din meditații”.Cum poți spune că românu-i hulpav,dacă de-abia își duce zilele de azi pe mâine?Sau, cumva,nu prea ești româncă…

   Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 12:04
  Permalink

  ba da’ chiar nu iti este rusine? de cand un rahat” de la bruxelles se pronunta cu privire la presiunea fiscala si la nivelul de remunerare intr-un stat independent ? cine sunteti voi? ce legitimitate aveti ? vreti sa vedeti o extindere a brexit-ului, ca si asa franta se gandeste sa iasa din cloaca pe care o mositi? care deficit bugetar, ala pe care ni l-a impus un presedinte descreierat care – dupa ce ca citeste o carte la 10 ani si habar nu are cu ce se mananca! – mai scuipa si samburi de la inaltul nivel de sfertodoct la care a acces?

  Răspunde
  • 26 februarie 2017 la 16:15
   Permalink

   gresesti aici ce spui cand ai intrat in ue la ce te asteptai atunci ai sarit in sus de bucurie

   Răspunde
 • 25 februarie 2017 la 8:42
  Permalink

  Culmea nerușinării este că dl Itsik Moskovici este originar din România.

  Răspunde
 • 25 februarie 2017 la 9:45
  Permalink

  Aveti dreptate!! Franta, desi e in zona euro, are deficit bugetar peste tinta de 3% de ani de zile, daca nu cumva de decenii. NU ii trage nimeni de maneca, in orice caz, nu Romania! (ca doar noi nu ratam nici o ocazie pentru a tacea!)
  Alt raport european arata clar ca suntem tara cu cele mai mari inegalitati din spatiul Uniunii Europene. Asta nu-l mai nelinisteteste pe domnul Moscovici! Faptul ca unele tari reclama gradul excesiv de reglementare al Uniunii- nu-l nelinisteste! Priveste si el, ca si altii asemenea, „cu ingrijorare” propria sa cariera politica!

  Răspunde
 • 25 februarie 2017 la 17:44
  Permalink

  Moscovici,un nume ciudat care spune multe…

  Răspunde
 • 25 februarie 2017 la 21:52
  Permalink

  cretinul acesta nu ştie că , deocamdată România nu operează cu euro ! că MTO a fost asumat de un marinel beat fără acordul parlamentului şi pe părerea lui cu 3,6% deficit ne p..şăm la infinit !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *