Cu prilejul „Zilei Protecţiei Civile din România”, în data de 28 februarie anul curent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va organiza o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv

La 28 februarie, anul acesta se împlinesc 84 de ani de când prin „Înaltul Decret Regal nr.468” a fost aprobat Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene, document care avea să consemneze înfiinţarea instituţiei menite să protejeze populaţia în caz de război.

 

La ora 09.00, o coloană de autovehicule; constituită  din: o ambulanţă SMURD, o autospecială de stingere a incendiilor, autospeciala echipei pirotehnice şi o autospecială de primă cercetare şi evacuare CBRN (cercetare, biologică, radiologică şi nucleară); anunţă acest eveniment pe itinerariul: Str. Decebal, Str. Republicii, Str. Calea lui Traian, Str. Bogdan Amaru, Str. Matache Temelie, Str. Mihai Eminescu, B-dul Tineretului, Str. Libertăţii, B-dul  Nicolae Bălcescu, Str. Calea lui Traian, Str. Republicii şi Str. Decebal.

Începând cu ora 12.00 până la ora 15.00, cetăţenii vor putea vizita subunitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, iar în intervalul orar 09.00 -12.00 subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Horezu, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul în subunităţi se va face pe bază unui act de identitate.

La ora 14.00, la sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, se va da startul activităţilor omagiale în cadrul cărora se vor prezenta: semnificaţia „Zilei de 28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile din România”, mesajele oficialităţilor cu acest prilej şi se vor acorda diplome câştigătorilor competiţiilor sportive desfăşurate.

Cu acest prilej, vă adresăm invitaţia de a lua parte la aceste momente deosebite.

Un comentariu la „Cu prilejul „Zilei Protecţiei Civile din România”, în data de 28 februarie anul curent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va organiza o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv

  • 1 martie 2017 la 11:07
    Permalink

    A fost ZIUA PROTECŢIEI CIVILE, nu a pompierilor. Maşinile sunt roşii şi pe ele scrie pompiei sau pompierii. Sacâz nu cunoaşte prevederile H.G. nr. 630 din 29/06/2005 pentru stabilirea „semnului distinctiv naţional prin care se identifică personalul şi se marchează mijloacele tehnice, adăposturile, alte bunuri de protecţie civilă, uniforma şi cartea de identitate specifice personalului specializat cu atribuţii în domeniul protecţiei civile”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *