Ministrul Gabriel Petrea încurajează dialogul între membrii executivului și Coaliția Națională pentru Modernizarea României

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social a avut joi, 23 februarie a.c., o primă întâlnire, la solicitarea acestora, cu reprezentanți ai Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, parte a demersurilor de dialog între cele două instituții.  Ministrul Gabriel Petrea a încurajat continuarea cooperării prin întâlniri lunare între membrii Coaliției și demnitari ai Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social pentru a primi expertiza acestora pe o serie de politici publice inițiate de Guvernul României.

Discuțiile de joi s-au axat în special pe noul proiect al legii salarizării unitare,  context în care ministrul Gabriel Petrea a prezentat calendarul de lucru pentru perioada următoare în concordanță cu Programul de Guvernare 2016-2020. Vicepreședinții CNMR de pe domeniul de ordine publică au cerut Ministrului elaborarea și aprobarea Statului Polițistului din cadrul Poliției Locale. În cadrul întâlnirii, au fost abordate și aspecte legate de consultarea eficientă între grupurile specializate și decidenți și modul în care sunt organizate Comisiile de Dialog Social de la nivelul Prefecturilor.

 „Lucrăm la o standardizare a Comisiilor de Dialog Social de la nivelul județelor. Ne dorim să existe un dialog permanent între administrația publică centrală și locală cu sindicatele, patronatele și organizațiile neguvernamentale pentru preluarea expertizei acestora în politicile publice inițiate de executiv,” a subliniat în timpul discuțiilor Ministrul Gabriel Petrea.

La rândul lor reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) și-au arătat deschiderea pentru susținerea acestui demers de eficientizare a procesului de consultare. Președintele CNMR a solicitat Guvernului fundamentarea noului act normativ privind salarizarea în sistemul public pe baza unor studii comparative la nivelul statelor membre UE precum și asigurarea unei largi consultări prealabil trimiterii proiectului către Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *