CET Govora, furt pe faţă la factura de apă caldă

Şedinţă ordinară la Prefectura Vâlcea. Prefectul Radu Renga şi şeful Serviciului de termoficare urbană al CET Govora, inginerul Ion Cocleţ, şi-au bătut joc la propriu de participanţii invitaţi la dezbatere, majoritatea pensionari. Inginerul Cocleţ a afirmat că abonaţii societăţii nu plătesc apa rece livrată pe post de apă caldă, că acest consum nu este facturat din cauza unor senzori montaţi în contori. O minciună grosolană amendată de cei prezenţi.

 

Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a avut ca temă luna aceasta influenţa cheltuielilor lunare cu utilităţile (apă rece, apă caldă, agent termic, salubrizare) asupra vieţii persoanelor vârstnice din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Un subiect de interes pentru toată suflarea oraşului ţinând cont de nivelul scăzut de trai.

Pensionarii participanţi la întrunire, majoritatea membri ai comitetului, au ridicat din nou problema serviciilor deplorabile oferite de CET Govora, respectiv facturarea apei reci la preţ de apă caldă, un produs livrat de societate la a „doua cadă” de apă aruncată la canal.

Inginerul Ion Cocleţ, invitatul special al şedinţei, a venit înarmat cu mult tupeu şi foarte multe minciuni imposibil de acceptat de o fiinţă urbană. Cocleţ a declarat, fără să clipească, că societatea nu facturează apa rece livrată populaţiei, aceasta se scade în baza unui calcul făcut de societate, contorii de apă caldă având incluşi, de trei ani, un senzor care se declaşează la temperatura stabilită.

Pensionarii prezenţi au declarat că plătesc apa rece la preţ de apă caldă, că indicatorii citiţi se regăsesc perfect pe factura de apă caldă, la virgulă.

Cocleţ şi-a menţinut afirmaţiile, pensionarii s-au arătat nemulţumiti de faptul că reprezentantul CET Govora îi tratează, pe banii lor, ca pe „proştii satului”.

 

Proprietarii de centrale puşi să plătească taxa la CET

Furnizarea apei reci la preţ de apă caldă nu este singurul mod prin care CET Govora îşi fură clienţii. Proprietarii unui bloc din cartierul Nord, toţi proprietari de centrale termice, cu o singură excepţie, sunt taxați lunat câte 700.000 de lei vechi pentru un serviciu de care nu beneficiază. Oamenii, ajunşi la limita răbdării, au cerut explicaţii reprezentantului CET, dar fără succes… Cocleţ a afirmat că nu ştie ce se întâmplă, că preşedintele de asociaţie calculează cât din pierderi şi din căldura consumată pentru casa scărilor revine fiecărui locatar.

Inginerul Cocleţ ştie foarte bine că majoritatea blocurilor nu au nici conducte, nici calorifere pe casa scării, deci plata căldurii de care beneficiază tot poporul locatar nu se susţine. Cum nu se susţine nici plata pierderilor înregistrate în cadrul fiecări bloc în parte de către cei care şi-au montat centrale termice de apartament. Consumul trebuie împărţit doar între abonaţii CET-ului, ei fiind singurii beneficiari ai acestui serviciu.

Singura modalitate posibilă de evitare a furtului îl reprezintă un proces în instanţa de judecată.

 

CET vrea să reintroducă pauşalul la căldură

Și cum o nenorocire nu vine niciodată singură, CET-ul a găsit modalitatea de a ieşi din faliment: reîntoarcerea la sistemul de plată pauşal, o metodă care scoate contorii din calcul.

Conducerea societăţii a descoperit că râmnicenii consumă foarte puţină apă caldă, cam la 4 mc la trei-patru persoane în loc de 12 mc.

Cu toate că explicaţia este simplă, mulţi dintre abonaţi preferând să evite consumul sau să facă baie în aceeaşi apă, cu rândul, pentru evitarea acestor experienţe considerate un furt prin dereglarea contorilor, conducerea CET a decis ca pe viitor facturarea să se facă în sistem pauşal, un sistem care impune un anumit număr de mc pe cap de locatar.

În acest caz, contorii impuşi tot de CET pentru supravegherea consumului nu-şi mai justifică existenţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *