Localitatea Prundeni, între legalitate şi dictatură!

Țara fierbe, plină de mânie și dispreț, vizavi de o clasă politică (îndiferent de partid), coruptă, cu indivizi ce au reușit să ajungă în funcții importante, iar primul gând al acestora este să-și rotunjească averile și conturile personale.

 

Cetățeni români, cât și din diaspora sunt în stradă, manifestând împotriva minciunii, corupției, legilor favorizante pentru politrucii corupți, cât și pentru recuperarea celor aproximativ 2 miliarde de euro de la cei care au jefuit țara.

După 27 de ani de democrație „autentică“, caracatița corupției și-a întins tentaculele pe tot cuprinsul țării, de la orașe, comune până la cel mai mic cătun, unde se pot fura bunuri mobile și imobile, investiții, cât și imense sume de bani, folosind exemplul superiorilor de la cel mai înalt nivel, sub sloganul „DACĂ EI FURĂ…, NOI DE CE NU!!”

În țărișoara noastră s-a ajuns la un asemenea punct, precum minciuna este la rang de adevăr, furtul a devenit o normalitate, iar dacă nu ești corupt, penal și condamnat, nu poți obține funcții publice sau să fi lider de partid!

Cancelariile europene, Consiliul European, Statele Unite ale Amercii au atras atenția că, dacă nu se va redresa situația, riscăm să fim izolați economic și politic, pe un argument foarte serios – corupția și legi în favoarea corupției.

Stă în puterea noastră să stopăm acest flagel de furt colectiv politic, iar legea să fie deasupra tuturor, indiferent de rang!

Este suficient pentru acest popor chinuit de diverse regimuri politice, privind străbunicii, bunicii, părinții și noi, ce au fost generații de sacrificiu și ne dorim să lăsăm urmașilor noștri o altfel de Românie, iar ei să fie beneficiari ai efortului nostru.

În finalul acestei introduceri, doresc să vă mărturisesc cu amărăciune că cei ce conduc destinele țării, politic și administrativ, dau un exemplu negativ în țară și cu rapiditate, cei din teritoriu, prin acte de corupție, deturnare de fonduri și tot ce înseamnă jaf din banul public, le urmează exemplul.

Localitatea Prundeni, județul Vâlcea, este vârful icebergului privind ilegalități și abuz de funcție, săvârșite de Ion Horia Horăscu, lacom de avere, transformat, după şase mandate, în dictator, iar legea sa este legea pumnului și a unui vocabular neadcvat pentru un „edil”.

 

Lauda de sine, nu aduce a bine

După ce ne-a vizitat studiourile de televiziune ETALON, la emisiunea INFO PULS, din data de 6 februarie, primarul Horăscu își lăuda realizările și faptul că toți locuitorii sunt “mulțumiți”!

Numai că locuitorii comuniei, iriați de exagerările primarului, să nu le spunem minciuni, ne-au solicitat să revenim în localitate, pentru a ne arăta pe viu, cum stau de fapt laudele edilului.

Ne-am prezentat în data de 15 februarie și ce-am găsit? Să vezi și să nu crezi, laptele și mierea spuse de primar, s-au transformat în baloane de săpun.

 

  1. STRADA „ULIȚA TIMPURIU” – lucrare de canalizare, realizată de mântuială și din acest sistem, bufnesc în exterior, lichide rezultate de la grupuri sociale (băi și bucătarii) ale localnicilor ce degajă mirosuri insuportabile. Interesant că după plecarea echipei televiziunii, autoritatea locală a dispus remedierea de­fec­țiunilor!!!
  2. STRADA „FOLOGEA” – drum nereabilitat de zeci de ani, numit de noi „DRUMUL CHINULUI”. În timpul ploilor sau al topirii zăpezilor, localnicii se pot deplsa prin mocirla creată, de autoturime nici vorbă.

Sistem de canalizare realizat, dar nefuncțional, localnicii folosesc în continuare fosele proprii.

Instalație gaz metan, fără posibilitate de racordare. Concluzie: bani aruncați pe Apa Sâmbetei.

Revenim la drumul nereabilitat, supunând atenției, o situație similară din localitatea Băiculești, județul Argeș, situație în care doamna Simona Niculescu a acționat în judecată, Primăria și Consiliul Local, având câștig de cauză, prin obținerea a 80 de euro/zi, contravaloarea unui mijloc de transport 4×4. Dar se poate, ca indiferența autorităților să fie amendată de justiție.

  1. Cazul ce așteaptă rezolvarea în satul Călina – Situațiile pe care vi le prezentăm sunt situate la localnici, pe strada principală spre municipiul Drăgășani. Șanțuri dalate nerealizate, iar în caz de ploi, locuitorilor le sunt inundate gospodăriile, de apa pluvială ce vine de pe dealuri și nu este dirijată.

Sesizare făcută de doamna Florica Iliaș și doamna Maria Filipoiu. Primarul este întrebat: “Ați primit fonduri pentru situații de urgență, 43 de miliarde de lei vechi, ce destinație au avut acești bani?”Domnul

Alexandru Dincă, zis “Mineru’”, sesizează oprfaptul că primarul, prin abuz, i-a luat un teren moștenire și a împroprietărit un vecin al fostei soții primarului.

Vasile Tăbăcioiu, localnic, este mirat și întreabă primarul: “Cum justificați deturnarea de fonduri, în sumă de 61 miliarde de lei vechi și cine va suporta această pagubă?”

„Gurile rele” din localitate vorbesc că va scăpa basma curată și de această dată, cum de fapt a mai scăpat de multe ori prin nerespectarea legislației pentru faptul că ar fi protejatul președintelui Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu și al gu­­­vernatorului Băncii Naționale, Mugur Isărescu!

Vom fi atenți dacă se adevaresc spusele localnicilor.

  1. STRADA “MATEMATICIENILOR”, satul Prundeni – Drum nereabilitat de zeci de ani, în punctul “Drum la Brătești”, de la “Fântâna Alexandru Diaconu” spre terenurile agricole și locuințe. Pe această stradă nu s-a investit un cent din fondurile alocate pentru situații de urgență. Albie pârâu nereabilitat, de fiecare dată când sunt ploi, sunt inundate gospodăriile.

 

Când minciuna are picioare scurte

În periplu nostru prin localitatea Prundeni se mai întâlnesc și cetățeni care încearcă să transforme conflictul personal cu primarul Horăscu în interes de manipulare, cum ar fi cazul: domnul Fița Ion din localitatea Mitrofani, vecină cu localitatea Prundeni, ne-a contactat că de 15 ani primarul Horăscu „îi poartă sâmbetele“ și nu dorește să-l pună în posesie conform Legii 18/91 și Legea 1/2000. Ne-am interesat să vedem cum stau lucrurile și am constatat că domnul Fița Ioan a cumărat cu chitanță de mână de la o doamnă, pădure de 1,9 hectare cât și alte terenuri.

Din informațiile primite, doamna respectivă nu deține titlu de proprietate pentru a întocmi acte legale.

L-am invitat în studioul de televiziune Etalon la emisiunea „Impact Direct“ cu condiția să ne prezinte documente cu privire la caz. Bineînțeles că nu ne-a mai contactat și este clar că domnia sa avea alt interes.

Și în situația domnului Daragiu Ștefan din localitatea Zăvideni, ce constesta faptul că primarul i-a luat abuziv un teren să creeze un drum spre proprietatea familiei sale, adică fostul C.A.P.

Situația stă cu totul altfel: Daragiu are o secție de vulcanizare pe un teren ce nu-i aparține cu documente. Proprietarul de drept și-a revendicat dreptul de proprietate și asupra acestui teren a primit titlul. Proprietarul de drept a vândut cu chitanță de mână familiei Horăscu inclusiv terenul unde era amplasată vulcanizarea. Cum minciuna are picioare scurte, nu a mai venit la emisiune să ne prezinte documentele.

Ioan Fița ne-a sesizat că de 15 ani, primarul Horăscu îl poartă pe drumuri pentru un drept, a unei suprafețe de 1,9 ha pădure, 95 arii pășune și 1 ha vie. Menționează faptul că proprietatea de vie a dat-o prin abuz unui domn Badea de la București care a lăsat-o în distrugere lentă.

Constatăm că acest primar trăiește în altă eră, era comunismului întârziat, susținut, la fărădelegile săvârșite, de indivizi bine înfipți în jilțurile puterii județene.

 

  • Cazul “Groapa de gunoi de la Zăvideni”

Un loc lângă malul Oltului, unde pe o suprafață de peste 5.000 m2, sunt împrăștiate gunoaie neselectate, colectate de la localnici.

Garda de Mediu ne-a declarat, prin doamna comisar Hogea, că acest loc nu este autorizat, pentru acest fapt fiind amendată autoritatea locală, dar conform proverbului “Câinii latră, ursu merge”, primarul Horăscu este indiferent și nepăsător că distruge cu bună știință sistemul ecologic.

Comisarul-șef a promis că va dispune un control în acest punct.

 

Legea pumnului, la ea acasă, pusă în practică, de primarul bătăuş Horăscu!

Localnici din Prundeni ne-au declarat, sub protecția anonimatului (se tem de eventuale răzbunări) că primarul a jignit, a lovit, dar și bătut zdravăn, în incinta primăriei și, nu numai, cetățeni ce își cereau drepturi legale cum ar fi Legea 18/1991, Legea 1/2000, cât și alte lămuriri.

Găsea de cuviință să le aplice legea pumnului.

Comportamentul huliganic nu s-a limitat numai la cetățeni ci și la angajații primăriei, iar cine nu se supune ordinului dictatorului Horăscu, este pus pe liber cum au mai fost puși și alții. În cazul în care au ghinionul să aibă și o mică afacere, ei sau rudele, prin relații cu diferite instituții, la ordine încep controale, considerate de noi, exces de zel. Pentru a fi credibili că edilul este un primar bătăuș, vă prezentăm un caz concret:

Doamna Mircea Gheorghița, o bătrânică firavă, în etate de 86 de ani, din localitate, a fost lovită în două rânduri, în incinta primăriei pentru simplu motiv că a solicitat documente pentru titlul de proprietate. Loviturile primarului huligan au fost evidente și consemnate în certificatul medico-legal.

Conform dosar nr. 1612/2004, al judecătoriei Drăgășani și prin sentința penală nr. 822/02.11.2004, stabilește că inculpatul bătăuș Horăscu Ion Horia, se face vinovat de: lovire, amenințare și insultă, prevăzute și pedepsite de articolul 180, aliniat 2, 193 și 205 din Codul Penal.

Primarul bătăuș a fost obligat să plătească doamnei Mircea Gheor­ghița suma de 3800.000 de lei vchi și 5.000.000 de lei vechi amendă.

Primarul bătăuș nu a achitat obligația stabilită de instanță și din păcate, executorul nu și-a respectat obligativitatea de a executa inculaptul, luându-i bietei femei banii pentru acest serviciu.

Poate vă întrebați de ce primarul bătăuș nu și-a prezentat demisia în acel moment… Păi cum să plece de la butoiul cu miere!

Nu putem să punem în discuție caracterul, respectul jurâmântului cu mâna pe biblie la instalare, buna cuviință, față de o femeie.

Sunt lucruri pe care acest primar bătăuș nu le deține în comportament și vocaularul exprimat, dar la un dictator… merge orice.

Domnule Horăscu vă mai puteți fi om, la cei peste 70 de ani, din moment ce ați lovit o femeie? Nu vă spun să vă fie rușine, că nu aveți așa ceva!

Dar o hârtie și un pix găsiți să vă scrieți DEMISIA. Nu puteți să vă mai numiți edil al localității, pentru mine rămâneți doar un bătăuș ca și pentru mulți care vor citi acest articol.

 

Taxele şi impozitele familiei Horăscu – un moft, nu o obligaţie

Ne-a parvenit un document emis de ANAF Vâlcea, filiala Serviciu fiscal Drăgășani, prin care se evidențiază executarea silită a mai multor bunuri mobile și imobile, conform dosar executare nr. 517363/ 2013, privind fiica primarului Horăscu Maria Ramona, pentru neplata obligațiilor fiscale față de bugetul statului. Nu întâmplător, am întrebat și am solicitat primarului bătăuș să informeze, dacă pentru terenurile și imobilele ce aparțin familie Horăscu în localitatea Prundeni le sunt achitate la zi taxele și impozitele. Bineînțeles că, nu a prezentat plata obligațiilor fiscale, dar am primit, în schimb, jigniri.

 

Primarul bătăuş, generos prin ştergerea unor datorii a unor firme şi ONG-uri

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 18/28.03.2016, un număr de 10 firme și o persoană fizică, li se șterg datoriile ce le aveau către primărie, pe motiv că s-a prescris termenul de încasare. Nu cumva, printr-o complicitate tacită s-au lasat la sertar (uitate) aceste firme?

Solicităm să se pună la dispoziția opiniei publice, hotărârile ju­decătorești, dacă există, prin care au solicitat recuperarea debitelor. Interesant că la ultima poziție a tabelului, îl regăsim pe cel ce ne înjură și jignește în ziarul „ProExpress Drăgășani”, domnul Barbu Alin, acesta prin „PF Barbu”, avea o datorie de 10.000.000 de lei vechi.

Pe surse, am aflat că, duminică 19 februarie 2017, la ceas de seară, după modelul guvernului, la primăria Prundeni doi contabili lucrau de zor la acte contabile, bănuim, pentru a drege busuiocul. Oare de ce atâta grabă?

 

Autorităţile judeţene cunosc situaţia primarului Horăscu, dar încearcă să ascundă gunoiul sub preş

Sub masca „bunului gospodar” s-au ascuns multe din cunoscutele fărădelegi comise de primarul bătăuș Horăscu. Se încearcă punerea batistei pe țambal. Fără subiectivism, autorul articolului vă arată în baza documentelor studiate, abuzul nemărginit unui așa-zis “boss” aflat la mandatul cu numărul 6, ce a transformat localitatea în propria feudă.

Încurajat parcă, de cei ce se află la cârma județului, atât politic cât și administativ, de PSD-ALDE, coaliție și ea cu probleme de încredere. Nu odată, am explicat cu argumente, de ce un primar nu trebuie să stea, la cârma unei localități, mai mult de două mandate.

Am arătat în cele patru ediții ale emisiunii IMPACT DIRECT, realizate de subsemnatul, cum conduce după bunul plac, localitatea Prundeni, iar mai marii coaliției au decis:

În data de 16 februarie 2017, coaliția la nivel județean PSD-ALDE au convocat la sediul Consiliului Județean, nu la sediile politice cum era normal, o parte din consilierii locali ALDE Prundeni, să-i muș­truluiască strașnic, pentru faptul că au fost prezenți în cadrul emisiunilor și pentru că și-au permis să critice “bravul primar”.

Cum președinții și vicepre­ședinții coaliției, domnul Costi Rădulescu de la PSD Vâlcea și Adrian Bușu de la ALDE Vâlcea, nu erau în sediul Consiliului Județean, l-au desemnat pe activitul PSD și funcționar public Comșa, să aibă o discuție cu aceștia să nu mai participe la asemenea emisiuni.

Fac precizarea că domnul Comșa reprezintă coaliția și răspunde de zona de sud a județului, inclusiv localitatea Prundeni.

Curat-murdar, domnilor repre­zentanți! Dar am a vă pune câteva întrebări, printr-un comentariu, poate veți analiza obiectiv cazul primarului-dictator și bătăuș Ion Horia Horăscu.

După ce primarul bătăuș agresează o femeie, în incinta primăriei și este găsit vinovat de justiție, ce veți dispune, atât politic cât și administrativ, față de acesta.

 

Constatarea autorului articolului

Toate aceste abuzuri, ilegalități, violențe fizice și deturnare de fonduri, nu erau posibile fără sprijinul, fie el și mutual, al instituțiilor județene și, de ce nu, a organizației județene PSD, din care face parte.

Chiar nu vă ridică semne de întrebare, privind deturnarea de fonduri în valore de 61 de miliarde de lei vechi?

Sunteți doi politicieni de perspectivă, domnilor Rădulescu și Bușu, dacă veți continua politica predecesorului Ion Cîlea de a proteja pe cei certați cu legea. Numai pentru că aduc voturi  partidului, veți aduce mari deservicii societății. Consider că cetățenii nu v-au votat pentru astfel de decizii.

Ați câștigat alegerile, musai trebuie să lucrați cu fața la cetățean. Dar, din păcate, atât în țară cât și la nivel județean, ați început prost, așezându-vă cu spatele la noi.

Presa de bună-credință este în slujba cetății și a cetățeanului. Vă asigurăm că vom fi cu ochii și stiloul ațintiți la tot ce se întâmplă în citadelă.

În ediția emisiunii IMPACT DIRECT de vineri, 24 februarie, începând cu ora 19, vom continua dezvăluirile despre localitatea Prundeni și primarul bătăuș, Ion Horia Horăscu. Vom avea invitați surpriză în studio.

 

 

Gheorghe Jianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *