Copil de şase ani atacat de un câine lăsat liber de stăpânul său. Poliţia Locală a intervenit şi l-a salvat!

Miercuri la prânz, puţin după ora 12.00, echipajul Poliţiei Locale care patrula în Scuarul ”Bartolomeu Anania” de pe Calea lui Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea, vizavi de Policlinica cu Plată, a intervenit pentru salvarea unui copil de şase ani care era fugărit şi pe cale de a fi muşcat de un câine alb, de talie mare, scos la plimbare în zonă de către stăpânul său.

 

Potenţialul pericol fusese sesizat de poliţiştii locali cu câteva minute înainte, aceştia solicitându-i proprietarului câinelui, în contextul prezenţei în Scuar a unui număr mare de copii, să ţină animalul în lesă şi cu botniţa pusă. Ca urmare a refuzului acestuia şi a comportamentul inadecvat şi violent, poliţiştii locali au solicitat prezenţa unui echipaj suplimentar şi au procedat la imobilizarea stăpânului animalului, aducându-i totodată la cunoştinţă şi faptul că urmează să fie condus la sediul Poliţiei municipale pentru continuarea investigaţiilor. Când acesta a cerut să i se permită să pună lesa la câine, a profitat de această situaţie şi a fugit de la locul faptei, în ciuda somaţiilor poliţiştilor locali, abandonând şi bicicleta cu care venise în Scuar.

Stăpânul câinelui a fost identificat drept S. Cătălin, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în cartierul Ostroveni, iar mama copilului agresat a fost condusă de poliţiştii locali la sediul Poliţiei municipale, unde a depus plângere penală împotriva celui care se face vinovat de întregul incident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *